Kemal Kılıçdaroğlu: Ekonomide daha kışımız başlamadı

Kocaeli'de iş insanlarıyla bir araya gelen CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Türkiye’de daha büyük sorunlarla karşılaşacağız. Şu anda ekonomik olarak baharı yaşıyoruz. Daha kışımız başlamadı” diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

Cansu Albayrak

KOCAELİ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kocaeli Sanayici İş Adamları Derneği’nin (KOSİAD) daveti üzerine bugün Kocaeli’ye geldi. Kılıçdaroğlu programda yaptığı konuşmada, “Türkiye’de daha büyük sorunlarla karşılaşacağız. Şu anda ekonomik olarak baharı yaşıyoruz. Daha kışımız başlamadı. Üretici enflasyonu çok yüksek ve bu daha fiyatlara tam yansımadı” dedi.

KOSİAD geçtiğimiz ay Ankara’ya giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. KOSİAD Başkanı Atalay Kaya ve yönetiminin Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ettiği günlerde dolar kuru sürekli artıyordu ve bu ziyaret “KOSİAD’ın iktidarı Kılıçdaroğlu’na şikayet etmesi” olarak yorumlanmıştı.

Kemal Kılıçdaroğlu ise bugün iade-i ziyaret yapmak için Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde bulunan Wellborn Otel’de iş insanları ile bir araya geldi.

'BENİM VERGİM NEREYE HARCANDI?'

Siyasetin sürekli insanların hayatında olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Otobüse binerken bile siyasetle biniyorsunuz. Otobüs zamlarını siyaset belirliyor. Bir iş yeri açtığınız zaman harçlar vergiler hepsi siyaset. Siyaset hepimizin hayatında oldukça önemli” diye konuştu.

Kocaeli’nin vergi ödemede önemli bir şehir olduğunun altını çizen Kemal Kılıçdaroğlu, “Verginin ödenmesi kadar vergiyi kullananın da size hesap vermesi gerekiyor. ‘Benim vergim nereye harcandı?’ diye sormazsak ülkede demokrasi gelişmez. Demokrasinin çıkış kaynağı bu cümlede yatar” ifadelerini kullandı.

'ÜRETİCİ VE TÜKETİCİ FİYATLARI ARASINDA BÜYÜK AÇIK VAR'

Ülkede ekonomik ve siyasal sorunların olduğunu, gün geçtikçe bu sorunların daha çok büyüdüğünü söyleyen Kılıçdaroğlu, “Ülke olarak önümüze daha büyük sorunlar çıkacak. Ürünlere daha çok zam gelecek mi? Evet gelecek. Vatandaş daha çok sorunla karşılaşacak mı? Evet karşılaşacak” dedi.

Zamların devam edeceğini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Türkiye’de daha büyük sorunlarla karşılaşacağız. Kış gibi görünse bile bahar aylarındayız. Şu anda ekonomik olarak baharı yaşıyoruz. Daha kışımız başlamadı. Üretici enflasyonu çok yüksek ve bu daha fiyatlara tam yansımadı. Önümüzdeki süreçte kaçınılmaz olarak daha çok zam gelecek” ifadelerini kullandı.

Üretici ve tüketici fiyatları arasında çok büyük bir açık olduğunu dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu, “Ülkede izlenmesi gereken bir strateji var. Can ve mal güvenliği bir ülkede yoksa, bağımsız değilseniz, yargı savcılar bağımsız değilse o ülke büyümez” şeklinde konuştu.