Kelkit çayı kurudu: Balıklar ölüyor

Kelkit çayında kuraklık nedeni ile kuruyan çay yatağında göletlerde kalan balıkları kurtarmak için halk ve itfaiye seferber oldu. Balıklar elle toplanarak tazyikli su ile çayın olduğu alana aktarılmaya çalışıldı.

Google Haberlere Abone ol

Taner Yeşilsu

TOKAT - Son yağışlara rağmen Anadolu’da bir çok bölgede kuraklığın etkileri devam ediyor. Tokat’ın Reşadiye ilçesinden geçen Kelkit çayında yaşanan kuraklık nedeni ile sular çekildi. Suların çekildiği alanlarda oluşan küçük göletlerde binlerce balık mahsur kaldı bir çoğu öldü.

Reşadiye'de daha çok yaz aylarında görülebilecek bir görüntü kış ortasında gerçekleşti. İlçenin ortasından geçen çay yatağı yeterli su gelmemesi nedeniyle çok az akmaya başladı. Çayın çekildiği yatağında ufak su göletleri oluştu. Çok sayıda balık bu göletlerde kaldı. Durumun fark edilmesi ile Reşadiye Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekiplerinden yardım istendi.

İtfaiye erleri sığ suda ölmek üzere olan balıkları elleriyle toplayarak çaya bıraktı. Bir yandan da tazyikli su sıkarak çamurlu alanda kalan balıkları kurtarmaya çalıştı. İtfaiye erlerinin mücadelesi sonucu çok sayıda balık kurtarıldı. Reşadiyeliler ilk kez kış ortasında böyle bir durumla karşılaştıklarını belirttiler.