Kedi katiline iyi hal indirimine tepki: 250 bin imza toplandı

Başakşehir'de asansör içerisinde 'Eros' isimli kediyi tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan'ın tutuklanması için 'change.org.tr' üzerinden gerçekleşen kampanyada, 250 bin yakın imza toplandı.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Başakşehir'de yılbaşı gecesi kediyi asansörde sıkıştırıp defalarca tekmeleyip öldürdüğü gerekçesiyle 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılarak hükmün açıklanması geri bırakılan İbrahim Keloğlan hakkında mahkeme gerekçeli kararını tamamladı. Gerekçede, 'sanığın mahkemedeki tutum ve pişmanlığını gösteren davranışları nedeniyle cezada indirim uygulandığı ve 2 dakika 34 saniyelik video kaydında kedinin kaçmasına engel olduğu ve birden çok tekmeleyerek öldürmesi nedeniyle alt sınırdan uzaklaşılarak ceza verildiği' belirtildi. Kararla birlikte tahliye edilen Keloğlan, 35 gün tutuklu kalmıştı.

'BUNUN İYİ HALİ OLMAZ'

Keloğlan'ın tahliyesi tepki çekti. Hayvanseverler tarafından 'change.org.tr' üzerinden #ibrahimkeloğlantutuklansın #KediKatili etiketleriyle imza kampanyası başlatıldı. Kampanyanın açıklamasında, “İstanbul'da oturduğu sitenin asansörüne giren bir kediyi altı dakika boyunca döverek öldüren İbrahim Keloğlan, bir yıl altı ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, iyi hal indirimi yaparak cezayı bir yıl üç aya düşürdü. Bu karar yok hükmünde söylüyor ve bu yanlıştan dönülmesini talep ediyoruz. Bunun iyi hali olamaz, olmamalıdır. Hayvanlara yönelik işlenen her türlü suç ve suistimale karşı caydırıcı cezalar uygulandı" ifadeleri yer aldı.

Kampanya kapsamında Keloğlan'ın tutuklanması için imza atanların sayısı kısa sürede 250 bine yaklaştı. 

(HABER MERKEZİ)