Keanu Reeves’e boykot: Filmleri Çin'deki dijital platformlardan silindi

Çinli milliyetçiler, Keanu Reeves'in 35. Tibet Evi Yardım Konseri’ne katılmasının ardından oyuncuya karşı boykot kampanyası başlattı. Oyuncunun eski filmleri dijital platformlardan silindi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Oyuncu Keanu Reeves’in eski filmlerinin Çin’deki dijital platformlardan silindiği ortaya çıktı. Reeves daha önce de sanal olarak 35. Tibet Evi Yardım Konseri’ne katıldığı için Çinli milliyetçiler tarafından boykot edilmişti.

Beyazperde’nin aktardığına göre, Los Angeles Times, iQiyi, Tencent Video, Bilibili ve Xigua Video gibi Çin'in önde gelen dijital yayın platformlarının, Dalai Lama'ya bağlı New York merkezli kar amacı gütmeyen kuruluş için 3 Mart'ta düzenlenen yardım konserinin ardından Reeves'in oynadığı çoğu filmi kaldırdığını belirtti.

EN AZ 19 FİLM İZLENMEYE KAPATILDI

Platformlardan silinen filmler arasında Matrix serisi, “Speed”, “The Lake House”, “Bill & Ted's Excellent Adventure”, “Something's Gotta Give” bulunuyor. Tencent Video adlı platformdan en az 19 filmin izlenmeye kapatıldığı aktarılırken, Youku ve Migu Video platformlarında kaldırılanlar arasında ise yalnızca Keanu Reevs'in seslendirme yaptığı Pixar ve Disney animasyonu “Oyuncak Hikayesi 4” bulunuyor.

China Digital Times araştırmacısı Alex Yu, düzenleyici kurumların Reeves'in filmlerinin kaldırılmasını talep edip etmediğinin veya platformların inisiyatif alarak filmleri yayından kaldırıp kaldırmadığının belirsiz olduğunu söyledi.