'Keanu Reeves, Matrix gelirinin yüzde 70'ini bağışladı' iddiası yalanlandı

Keanu Reeves'im Matrix serisinin ilk filminden elde ettiği gelirin yüzde 70’ini kanser araştırmalarına bağışladığı iddiası yalanlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Geçtiğimiz günlerde Matrix ve John Wick serilerinde yer alan oyuncu Keanu Reeves'in ilk Matrix filmi olan "The Matrix"ten kazandığı paranın yüzde 70'ini lösemi araştırmalarını finanse etmek için bağışladığı iddia edildi. Reeves, filmden elde ettiği geliri kanser araştırmalarına bağışladığı haberlerini yalanlandı.

NTV'nin aktardığına göre, oyuncunun menajeri de "Hikâye gerçek değil. Keanu Reeves maaşının yüzde 70'ini bir hayır kurumuna bağışlamadı" şeklinde bir açıklama yaptı.

NE OLMUŞTU?

Ladbible'ın iddiasına göre, serinin 1999'daki ilk filmi için peşin olarak 10 milyon dolar alan ve toplamda 35 milyon dolar kazandığı belirtilen oyuncu, 1991 yılında kız kardeşi Kim'e kanser teşhisi konulmasının ardından 1999 yılında kazandığı paranın yüzde 70'ini lösemi araştırmalarına bağışladı.

2009 yılında Ladies Home Journal'a konuşan Reeves, "Beş ya da altı yıldır çalışan özel bir vakfım var ve birkaç çocuk hastanesine ve kanser araştırmalarına yardımcı oluyor. Adımı vakfa eklemekten hoşlanmıyorum, sadece vakfın yapması gerekeni yapmasına izin veriyorum" ifadelerini kullanmıştı.