KBG: Tek bir kadın katledilmeyene kadar direnişi sürdüreceğiz

Kadınlar Birlikte Güçlü (KBG), Mirabel Kardeşlerden bugüne mücadelenin sürdüğünü vurgulayarak, “Bu direnişi tek bir kadın katledilmeyene, şiddete uğramayana kadar soluksuz sürdüreceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR – İzmir'de Kadınlar Birlikte Güçlü'nün (KBG) çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü yaklaşırken basın açıklaması düzenledi. Karşıyaka Vapur İskelesi önünde toplanan kadınlar, “Kadın mücadelesi her yerde” ve “Asla yalnız yürümeyeceksin” yazılı pankartlar taşıyarak, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz”, “Jin, jiyan, azadi” ve “Dünyada direnen kadınlara bin selam” sloganları attı.

Kadınlar adına açıklama yapan Deniz Uslu, bu 25 Kasım'a da savaş, sömürü, şiddet üçgeninde yaklaşıldığını söyledi.

'BU DİRENİŞİ TEK BİR KADIN KATLEDİLMEYENE, ŞİDDETE UĞRAMAYANA KADAR SÜRDÜRECEĞİZ'

1960'da başlayan direnişin tek bir kadın katledilmeyene ve şiddete uğramayana kadar süreceğini vurgulayan Uslu, “Hayatın hiçbir alanında güvende değiliz. Erkek egemen bakış açısıyla kuşatılmış hayatımızda şiddetin, katliamın, sömürünün yanında ekonomik krizle de çembere alındığımız bir süreçten geçiyoruz. Öldürülüyoruz, şiddete uğruyoruz, emeğimiz sömürülüyor, ekonomik krizin en büyük yükü omuzlarımıza yükleniyor. Ama tüm bunların karşısında hiç durmadan direniyoruz. Ne yasak, ne gözaltı, ne şiddet kadınları sokaktan geri çekemedi, çekemeyecek! İşte burada 1960'ın diktatörü tarafından katledilen Mirabel Kardeşlerden bugüne mücadele günü ilan ettiğimiz bir direnişle bulunuyoruz. Tarihimiz direniş, tarihimiz başkaldırılarla dolu ve bu direnişi tek bir kadın katledilmeyene, şiddete uğramayana kadar, eşit ve sömürüsüz bir dünyayı yaratana kadar soluksuz sürdüreceğiz" diye konuştu.

'İRAN'DA, TÜRKİYE'DE, ROJAVA'DA KADINLAR DİRENİYOR'

AK Parti ve MHP iktidarının gittiğini ve bu gidişatı engellemek çabasıyla saldırdığını söyleyen Uslu, Türkiye'de yaşanan hak ihlallerine ve Rojava devrimine yönelik saldırılara da değindi. Uslu “Bir gün uyanıyoruz doğruları yazan, hakikati insanlara ulaştırarak mücadele eden özgür basın emekçileri tutuklanıyor, bir gün uyanıyoruz bir bilim insanı olan Şebnem Korur Fincancı yaptığı açıklama sebebiyle hedef gösterilip tutuklanıyor, bir bakıyoruz savaşın en kirli yöntemleriyle insanlık suçları işleniyor, durmuyorlar birden karşımıza beceremedikleri bir senaryo ile Taksim'de bir canlı bomba saldırısı ile çıkıyorlar. Birkaç gün sonra anlıyoruz ki bu seremoni kadınların can feda savundukları kadın devrimi olan Rojava devrimine saldırı ile birebir alakalı. Savunduğumuz, uğruna mücadele ettiğimiz Kobane'yi hala düşürmeye çalışanlar bilsinler ki besledikleri DAİŞ çetelerinin düşüremedikleri Kobane'yi düşüremeyecekler” dedi.

İran'da, Türkiye'de, Rojava'da kadınların direndiğini vurgulayan Uslu, son olarak katledilen tüm kadınları ve LGBTİ+'ları andı.

Açıklamada yapılan gösteri ile katledilen kadınların hikayesi anlatıldı.