Kazım Kazım ırkçı saldırıya uğradı, kulübü sahip çıktı

Derby County'de oynayan Kazım Kazım, sosyal medyadan ırkçı mesajlara maruz kaldı. Futbolcuya destek açıklamaları geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere Championship ekiplerinden Derby County'de forma giyen Kazım Kazım, sosyal medyada ırkçı saldırılara maruz kaldı. 34 yaşındaki futbolcuya kulübünden destek geldi.

Derby County kulübünden yapılan açıklamada "Yaşananlardan tiksinti duyuyoruz. Sporda veya toplum içinde ırkçılığa yer yoktur. Derby County, ayrımcılık ve ön yargılı hareketlere yönelik sıfır tolerans politikası yürütmektedir. Irkçılık içerikli mesajlar, yaptırımların uygulanması amacıyla ilgili makamlara gönderildi. Sosyal medyada ırkçılık, ne yazık ki her geçen gün yayılmaya devam ediyor. Bireyler, hesaplarının ardına kolayca saklanabiliyor. Bu durum, böyle gitmemeli. Her zaman yanındayız Kazım" ifadeleri kullanıldı.

Kazım Kazım da sosyal medya hesabından, "Türk olmaktan ve Ay Yıldızlı bayrağımdan her zaman gurur duydum ve duymaya da devam edeceğim..." paylaşımı yaptı.

MİLLİ TAKIMDA 43 MAÇA ÇIKTI

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ise, Kazım Kazım'ın tweet'ini alıntılayarak, "Irkçılığın karşısında, @ColinKazim’ın yanındayız! #NoToRacism (ırkçılığa hayır)" dedi. Milli Takımlar hesabından yapılan açıklamada da, "Toplamda 43 defa milli formamızı giyen Kazım Kazım'a yapılan ırkçı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Yanındayız Kazım Kazım" denildi.

İngiltere futbolunda Manchester United'da forma giyen Anthony Martial ve Axel Tuanzebe'nin yanı sıra Chelseali Antonio Rudiger ve Reece James gibi birçok futbolcu, son dönemde sosyal medyada ırkçı saldırılara maruz kalıyor.

Son olarak bu hafta Derby County ile Nottingham Forest arasında oynanan "Doğu Midlands" derbisinde takımı 1-0 gerideyken 84. dakikada attığı golle skoru 1-1'e getirerek maçın skorunu belirleyen Kazım Kazım, takımının maçta puan elde etmesinde başrolü oynadı.

Türkiye'de de yakından tanınan Kazım Kazım, Fenerbahçe'de 2007-2011, Galatasaray'da 2011-2013, Bursaspor'da ise 2013-2014 sezonlarında forma giydi. Futbolcu 43 kez Türkiye Milli Takımı'nda maça çıktı. (HABER MERKEZİ)

Kazım Kazım'ın kariyeri boyunca forma giydiği kulüpler ve attığı gollerin sayısı