Kazdağları'ndaki orman yangınında alevlerin ilerleyişi durduruldu

Edremit'de Kazdağları'ndaki Kavurmacılar köyünde yangın çıktı. Alevlerin ilerleyişinin durdurulduğu yangın söndürme çalışmasına destek veren eğitimli bir gönüllü, ayı saldırısında yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Balıkesir'in Edremit ilçesinde Kazdağı Milli Parkı’nda Kavurmacılar Mahallesi'nin üst kısmındaki Dereağzı mevkisinde saat 09.30 sıralarında orman yangını çıktı. Dağlık alandan yükselen dumanı fark eden mahalleli, itfaiyeye haber verdi. Bunun üzerine bölgeye Edremit ve Balıkesir Orman İşletme müdürlüklerinden çok sayıda arozöz, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi itfaiye araçları ve su tankerleri ile 3 uçak ve 9 yangın söndürme helikopteri yönlendirildi. Karadan ulaşımın olmadığı bölgeye dozerlerle yol açma çalışması başlatıldı.

Bölgede yaşayan Mehmet Kılıç, “Yangının çıktığı bölge, insanın bile zor girebileceği bir yer. 2 tarafı vadi. Sağı, solu taş. Ayağın kaydığında direk dereye düşersin. Tam dere yatağını olduğu yer” dedi.

Rüzgarın etkili olduğu bölgeye giden Balıkesir Valisi Hasan Şıldak alevlerin ilerleyişinin önlendiğini, söndürme çalışmalarının devam ettiğini söyledi.   

GÖNÜLLÜ AYI SALDIRISINDA YARALANDI

Yangını söndürme çalışmalarına bazı vatandaşlar da gönüllü olarak katıldı. Onlardan biri olan 28 yaşındaki eğitimli yangın gönüllüsü Özkan Kaya, yangın ve duman nedeniyle panikleyen bir ayının saldırısına uğradı. Kaya’yı, göğüs ve bacak bölgesinden yaralayan ayı daha sonra kaçtı. Durumu fark eden orman işçileri ambulansın ulaşabildiği noktaya kadar Kaya'yı taşıdı. Ambulansla Edremit Devlet Hastanesi'ne kaldırılan gönüllü Özkaün Kaya'nın vücudunda derin yarıklar ve kırıklar olduğu, ancak hayati tehlikesinin bulunmadığı duyuruldu. (HABER MERKEZİ - DHA)