Kazakistan'da madende yangın: Ölü sayısı 32'ye yükseldi

Kazakistan'da bir madende metan patlaması nedeniyle çıktığı değerlendirilen yangın sebebiyle 32 kişi hayatını kaybetti, 14 kişinin yerinin henüz tespit edilemediği açıklandı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Orta Asya ülkesi Kazakistan'da Lüksemburg merkezli çelik üreticisi ArcelorMittal'ın yerel biriminin işlettiği bir madende yangın çıktı. Toplam 252 kişinin bulunduğu ifade edilen madenden 206 kişinin kurtarıldığı bildirildi.

Reuters'ın haberine göre, metan patlaması sonucu çıktığı değerlendirilen yangın sebebiyle en az 32 kişi öldü. Kostenko'daki madende 18 kişinin de tıbbi müdahaleye ihtiyaç durduğu ve 14 kişinin yerinin tespit edilemediği açıklandı. Daha önce yapılan açıklamada, ölü sayısı 28 olarak açıklanmıştı. Kayıp dört kişinin daha cesedine ulaşıldı.

CUMHURBAŞKANI'NDAN 'YATIRIM İŞBİRLİĞİNİ BİTİRİN' TALİMATI

Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, olaya ilişkin açıklamasında hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi. 29 Ekim'de bir günlük ulusal yas ilan eden Tokayev, madeni işleten ArcelorMittal Temirtau şirketi ile yatırım işbirliğinin bitirilmesi talimatını verdi.

Hükümetten yapılan açıklamada da şirketin Kazakistan biriminin kamulaştırılmasına yönelik anlaşmanın nihayetlendirilmek üzere olduğunu bildirdi. ArcelorMittal da bir açıklama yaparak hükümetin bu duyurusunu teyit etti. (DIŞ HABERLER)