Kayyımla mahkemelik oldu, evinden çıkarılmak isteniyor

Kayyım yönetimindeki Batman Belediyesi’nin kentsel dönüşüm gerekçesiyle evinden çıkarmak istediği Miraç Çerçel, iki katlı ev ve dükkanı için kendisine ödenmek istenen paraya tepki gösterdi.

Fotoğraf: MA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kayyım yönetimindeki Batman Belediyesi, Hürriyet Mahallesi'nden geçen İluh Deresi’nin çevresindeki yapılar için 2022 yılında kentsel dönüşüm kararı verdi. Karar sonrası birçok yapı yıkıldı. Ancak bazı yurttaşlar, yapılar için belirlenen miktara karşı mahkemeye başvurdu. Mihraç Çerçel'in 2 katlı ev ve dükkanı için de 574 bin TL bedel belirlendi. Evinden çıkarılmak istenen Çerçel, buna karşı mahkemeye başvurdu. Batman 3’üncü Asliye Mahkemesi, 14 Şubat'ta Çerçel'in aleyhine karar verdi. 

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, duruma tepkili olan Çerçel, ev ve dükkanı için verilen parayla ahır bile yapamayacağını söyledi. Çerçel, "50 yıldır İluh Deresi’nde kentsel dönüşüm yapılacağı söyleniyor. Ama burası için ayrılmış bütün ödenekler bir şekilde harcanmış ve kentsel dönüşüm için kullanılmamış. Sürekli belediyeye kayyım atanıyor ve bizi de mağdur ediyorlar" dedi.

Çerçel, ev ve dükkanı için 2024 yılı koşullarının göz önünde bulundurulması gerektiğini belirtti. Karara itirazda bulunacaklarını aktaran Çerçel, "Bu parayı hiçbir şekilde kabul etmiyorum. Ne olursa olsun bu evden beni çıkartamazlar. Bu parayla bırakın ev, ahır bile yapamam. Bu zulümdür ve zulmü kabul etmiyorum” tepkisinde bulundu.

Çerçel’in kapı komşusu Baysal Aslan da yaşananlara tepkili. Aslan, "Çerçel ailesi hep birlikte burada yaşıyor. Bu projeyi yapanlar 574 bin verip, onları buradan çıkarmak istiyor. Bu parayla iki kat binanın çimento ve kumunu bile alamazsın" dedi.

Aslan, "Arkadaşımızı bu durumda görünce biz de üzülüyoruz. İnsanları mağdur etmeye gerek yok. Bu mağduriyeti çözsünler” diye kaydetti.

(HABER MERKEZİ)