Kayyım, THK'nın 10 milyar liralık otelini Varlık Fonu'na devredecek

THK'nın kayyım yönetimi, kurumun Laleli'de bulunan 10 milyar TL değerindeki otelini Varlık Fonu'na devredecek. Satış gerekçesi olarak kurumun borçları gösterildi.

fotoğraf: A.Savin, WikiCommons
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - THK'nın atanmış kayyım yönetimi, kurumun Laleli'de bulunan 10 milyar TL değerindeki otelini Varlık Fonu'na devredecek. Otel, Türk Hava Kurumu'nun en değerli mülkü. Kayyım, satış gerekçesi olarak kurumun ertelenen borçlarının süresinin dolmak üzere olmasını gösterdi.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, üç yıldır Türk Hava Kurumunu yöneten kayyum heyetinin üyeleri Abdullah Kaya, Ali Yüksel ve Adnan Zengin geçtiğimiz hafta bir toplantı yaptı. Kurumun borçlarının konuşulduğu toplantıda, İstanbul Laleli'deki Tayyare Apartmanları'nın Varlık Fonu'na devredilmesine karar verildi. 

THK’nin Merkez Denetleme Kurulu eski başkanı Bayram Duman, otelin değerinin yaklaşık 9-10 milyar TL olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Oteli işleten şirket, THK’ye ödediği kira bedelini sadece kiraya verdiği dükkanlardan kazanıyor. Kayyumun planı ‘oteli satmak, kurumun borçlarını kapatmak’ deniyor ama bence kayyumlara da bunu birileri yaptırıyor. Kayyumun işi satmak değil onarmak. Bunu yapmaya hakları yok. Bu otel THK’nin en değerli varlığıdır.”  (HABER MERKEZİ)

HABERİN TAMAMI