Kayyım protestosuna beraat

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne kayyım atamasına karşı başlayan eylemlerde yaptığı konuşmalarla “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlamasıyla yargılanan KKP üyesi Yaşar Kazıcı beraat etti.

Kürdistan Komünist Partisi üyesi Yaşar Kazıcı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kürdistan Komünist Partisi (KKP) üyesi Yaşar Kazıcı hakkında 19 Ağustos 2019’da Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne (DBB) kayyım atanmasının ardından belediyenin karşısında başlatılan eylemde yaptığı konuşma ve belediye otobüsünde kayyıma karşı yaptıkları eylem gerekçesiyle “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlamasıyla dava açıldı. Diyarbakır 10’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasında Kazıcı hazır bulundu.

‘ASIL SUÇ BELEDİYEYE KAYYIM ATAMAK’

Hakkındaki suçlamalara ilişkin savunma yapan Kazıcı, şöyle konuştu: “İddianamede kanıt olarak sunulan konuşmalarımın arkasındayım. Bahsi geçen konuşmanın suç içeriği oluşturduğunu düşünmüyorum. Aksine belediyelere kayyım atanmasının seçme ve seçilme hakkının gasp edilmesi anlamına geldiğini, bu hakkın gasp edilmesinin Anayasa’ya aykırı olduğunu ve esas suçun benim konuşmalarım değil belediyelere kayyım atayanların işlediğini düşünmekteyim. Videolardaki konuşmalarımda içerisinde kin veya tahrik içeren tek bir cümle yoktur, konuşmaların içeriği çok açık bir şekilde kayyımların atanmasını kabul etmediğimizi ve halkımızın iradesine sahip çıkması için demokratik eylem yapma haklarını kullanmasına yönelik çağrıdır. Beraatımı talep ediyorum.”
 
Hakim, suç unsurlarının olmaması ve delil yetersizliğinden Kazıcı’nın beraatına karar verdi. (MA)