3 Süper Lig kulübünden 'tribün' açıklaması: Kirli siyaset ve zillete karşıyız

Tribünlerden 'hükümet istifa' sloganları yükseldi, Bahçeli kulüpleri hedef aldı, Kayserispor, Konyaspor ve Alanyaspor açıklama yaptı: Devletimizin yanındayız, kınıyoruz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 10 kentte büyük yıkıma neden olan depremlerin ardından başlayan ligde Fenerbahçe'nin ardından Beşiktaş-Antalyaspor maçında da tribünlerden "Hükümet istifa" sloganları yükseldi. 

İktidar kanadından bu duruma ilk tepkiyi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gösterirken, kulüplerden müdahil olan ise Kayserispor oldu.    

Kayserispor'un resmi Twitter hesabından şu açıklama paylaşıldı: "Kayserispor'un ve Kayserispor camiasının devletin ve milletin sonuna kadar yanında olduğunu, şu felaket günlerinde milli acımızı yürekten paylaştığını, trübünlere hakim olmaya çalışan kirli siyaset ve zillete de karşı olduğunu ve bunu da kınadığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız." 

KONYASPOR: ÇİRKİN SİYASETE PAYANDA OLANLAR...

İlerleyen saatlerde Konyaspor da sosyal medya hesaplarından benzer bir açıklama yayınladı. Kulüpten yapılan paylaşımda şu ifadeler yer aldı: "Selçuklu Dar-ül Mülkü Konya, Büyük Konyaspor camiası ve taraftarı dün, bugün ve yarın daima devletimizin yanındadır. Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor günlerde, depremzede kardeşlerimizin yaralarını saran devletimizin ve milletimizin acısını acısı bilen 85 milyon Büyük Türkiye ailesinin tarafındayız. Yas gününde yas tutmak yerine, çirkin bir siyasete payanda olanları en şiddetli şekilde kınadığımızı tarih ve millet huzurunda beyan ederiz." 

ALANYASPOR: KINIYORUZ

Kayserispor ve Konyaspor'un tepkisine katılan üçüncü Süper Lig kulübü de Alanyaspor oldu. Kulübün sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşım şöyle: Ülkemizde yaşanan deprem felaketi sonrası daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, futbola siyaset sokma ve ayrıştırma çabası içinde olanları şiddetle kınıyoruz. Devletimizin ve milletimizin sonuna kadar yanındayız. Ülke olarak kenetlenmeye ve yaralarımızı sarmaya devam edeceğiz."  

 (HABER MERKEZİ)