Kayseri'de sanayi sitesi içinde sağlık ocağına itiraz

Kayseri Büyükşehir Belediyesi yapılması planlanan Aile Sağlığı Merkezi’nin yerini değiştirerek Hurdacılar Sitesi olarak belirledi. İYİ Partili Yücel merkezin yerinin doğru olmadığını söyledi.

Hurdacılar Sitesi
Google Haberlere Abone ol

Çağdaş Caner Koçak

KAYSERİ - Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin ekim ayı toplantısında Kocasinan ilçesine bağlı Yenidoğan mahallesine yapılması planlanan Aile Sağlığı Merkezi’nin, daha önce yapılması planlanan yeri değiştirildi. Yeni planlanan projede yapı olarak da küçültülen merkezin yeni yeri Hurdacılar Sitesi olarak belirlendi.

İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Meclis Üyesi Kazım Yücel, sanayi alanının içerisine bu merkezin yapılması fikrinin iyi olmadığını, buraya yapılacak yatırımın boşa gideceğini söyledi.

‘HURDACILARIN İÇİNDE SAĞLIK OCAĞI OLUR MU?’

Yenidoğan Mahallesi için Hurdacılar Sitesi içerisine yapılması planlanan yeri ziyaret eden İYİ Partili Kazım Yücel, "oto hurdalarının, kömürcülerin, oto tamircilerinin olduğu bir yerde Aile Sağlık Merkezi olur mu" diyerek “Bir sağlık ocağı yeri olmasına rağmen, bu yer değiştirilerek, sanayi merkezi içerisinde yer alan hurdacılar sitesinin olduğu yere yapılmak isteniyor” dedi. Geçmişte planlanan yeri büyükşehir belediyesinin sosyal hizmet alanına dönüştürdüğünü ve yeni planlanan yerin bir kadının, çocuğun rahatlıkla gelip gidemeyeceği bir yer olduğunu dile getiren Yücel, “Valilik ve kaymakamlık izinlerinin alınıp alınmadığını bilmediğimiz bir noktaya Aile Sağlık Merkezi yapılmak isteniyor. Ben burada yer alan esnaflarla ve mahalle halkıyla sohbet ettim. Burada sağlık ocağı olmaz dediler” şeklinde konuştu.