Kayseri’de İzmir Marşı okuyan gençler: Şaşkınız, umutluyuz

Kayseri Erciyes Üniversitesi bahar şenliklerinde binlerce kişinin İzmir Marşı’nı söylemesini oradaki öğrenciler değerlendirdi: Böyle bir çıkış beklemiyorduk, umutlandık.

Kayseri Erciyes Üniversitesi'nde düzenlenen bahar şenliklerine binlerce kişi katıldı.
Google Haberlere Abone ol

Çağdaş Caner Koçak

KAYSERİ - Geçen hafta Kayseri Erciyes Üniversitesi’nde düzenlenen bahar şenliklerinden bir görüntü sosyal medyada en çok paylaşılan videolardan  oldu.

‘BU DEĞİŞİMİN AYAK SESLERİYDİ’

Şenliklere katılan öğrencilerden Zelihanur, şenlikteki atmosferi şu şekilde anlattı: “Bu coşku esnasında büyük bir şaşkınlık da yaşadım. Kayseri’de bu tarz bir durumun yaşanmasını beklemiyordum. Ülkedeki gençler, Türkiye’de yaşanan her türlü olumsuzluğa karşı bir Anadolu kentinden en yüksek sesle haykırdı. Gençler olarak sıkıştığımız kabuklardan artık sıyrılmak istiyoruz.”

‘YENİDEN UMUTLANDIĞIMI HİSSEDİYORUM’

Bu yılki şenlik halka açık olarak organize edildi. Binlerce öğrencinin yanı sıra Kayseri halkı da şenlik alanına girerek festivale ortak oldu. Üniversite öğrencisi Mehmet, "öğrencilerin yanı sıra özellikle Kayseri halkının İzmir Marşı’nın söylenmesine eşlik etmesine şaşırdığını" ifade etti.

Bir diğer öğrenci Derya da “Gençlerin gitme hayalleri kurduğu bu dönemde heyecanlandım. İzmir Marşı’nın okunmasından ziyade oradaki coşkunun ve halkın verdiği tepkiler, kendimi ülkede kalmak konusunda yeniden umutlandırdı. Ayrıca yaşanan olay sadece öğrenciler arasında değildi, halk da heyecanlı bir şekilde eşlik etti. Bunun yeni bir yönetime olan açlığın bir göstergesi olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Yüksek lisans öğrencisi Şafak da şunları söyledi: “Kayseri’de yaşananlar, birçok farklı okul ve fakülte de görülecek. Yine de Kayseri’den böyle heyecanlı bir çıkış beklemiyordum. Öte taraftan iktidar partisinin ‘kalesi’ olarak görülen bir şehirde bunun yaşanmasını umut verici buluyorum.”

AK PARTİ YEREL SEÇİMLERDE YÜZDE 63,3 OY ALMIŞTI

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Kayseri halkının yüzde 63,3’ü AK Parti’ye oy verdi. 2018 yılında yapılan Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinde de Kayseri halkının çoğunluğu AK Parti’ye oy verdi. AK Parti Kayseri’de Cumhurbaşkanlığı için yüzde 70.3, milletvekili seçimi için de yüzde 72.1 oy oranıyla birinci parti oldu.