Kayseri OSB eski Başkanı Nursaçan bakanlığı suçladı

Kayseri OSB’de yolsuzluk suçlamasıyla görevden uzaklaştırılan eski başkan Tahir Nursaçan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın uzaklaştırma süresini uzatmasını 'hukuksuz' olarak niteledi.

Google Haberlere Abone ol

Çağdaş Caner Koçak

KAYSERİ - Lüks harcamaları ve sayısız yolsuzlukla gündeme gelen Kayseri Organize Sanayi Bölgesi eski Başkanı Tahir Nursaçan, hakkında verilen üç aylık uzaklaştırma kararının Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uzatılması talebini eleştirdi.

LÜKS HARCAMALAR VE YOLSUZLUK İDDİALARI İLE GÜNDEMDE

Milyonluk Osmanlı müze odası, milyarlık tesbih koleksiyonu ve sayısız yolsuzlukla gündeme gelen Kayseri OSB eski Başkanı Nursaçan son olarak Kayseri OSB’nin Dubai’deki ticaret merkezinde edilen zararlarla ve OSB taşınmazlarını vakıfa aktararak denetimden kaçırması iddialarıyla karşı karşıya kaldı. İddialar üzerine Nursaçan ve ekibi için geçtiğimiz aylarda müfettiş raporları hazırlandı. Raporlarda, 73 bin TL’lik tesbih, 23 bin TL’lik Abdulhamid Tuğrası figürlü fincan takımları ve 1,1 milyon TL’ye yapılan ve tamamen ziyaretçilere kapalı olan müze oda en dikkat çeken detaylar oldu.

Konuyla ilgili Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Nursaçan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yargılanması süresince görevden uzaklaştırmanın uzamasını ve dava açmasını sosyal medya hesabından “Ne yazık ki vesayet odaklarının gücü ile hukuk katliamı yaşanmıştır” şeklinde eleştirdi. Bakanlığın Nursaçan’ın Ağır Ceza Mahkemesindeki yargılanma süresi boyunca görevden uzak kalması yönündeki tedbir isteminde bulunduğunu belirten Nursaçan, Ankara’da açılan bu dosyanın henüz Kayseri’ye ulaşmadan kabul kararı alındığını ve bu durumun hukuka uygun olmadığını belirtti.