Kayseri: Ortaokulda aynı zamanda hem LGS hem seçim yapılacak

Kayseri’de Liselere Geçiş Sınavı’nın yapılacağı Besime Özderici Ortaokulu’nda aynı zamanda muhtarlık seçimi için oy kullanılacak. Veliler duruma tepkili.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kayseri’de Liselere Geçiş Sınavı’nın (LGS) yapılacağı Besime Özderici Ortaokulu’nda aynı zamanda muhtarlık seçiminin de yapılacağı ortaya çıktı.

Besime Özendirici Ortaokulu Müdürü, durumu; velilere gönderdiği kısa mesaj ile bildirdi. Mesajda, “Sayın velimiz, 6 Haziran Pazar günü okulumuzda muhtarlık seçimi yapılacaktır. Aynı gün ortaokulumuzun binasında da LGS sınavı yapılacağından oy kullanacak olan velilerimizin öğrencilerin rahatsız olmaması için hassasiyet göstermesini rica ederiz” denildi.



'BAŞKA OKUL MU YOK?'

Okulun gönderdiği mesajı paylaşan CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Gonca Yelda Orhan, tüm ülkenin LGS motivasyonu için seferber olduğunu belirterek, sınav yapılacak okulda muhtarlık seçiminin yapılmasını eleştirdi.

Orhan, yöneticilere seslenerek; “Alparslan Mahallesi’nde ilkokul veya lise mi kalmadı ki muhtarlık seçimleri için sandık kuruluna itiraz etmediniz? Bu okulda LGS yapılacak. Okulunuzun ilkokul ve ortaokul bahçesi ortak kullanımda. Hem veliler hem de oy kullanacak yurttaşlar olacakken bu sessizliği nasıl sağlayacaksınız?” diye sordu.

Orhan, sınava girecek tüm öğrencilerin konsantre bozukluğundan kaynaklı olası başarısızlıklarından Milli Eğitim Bakanlığı ve yöneticilerin sorumlu olacaklarını söyledi. Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu ve Besime Özderici Ortaokulu Okul Müdürü Sebahattin Durna’ya da “Öğrencilerimizin ve velilerimizin isyanını duyun” çağrısı yaptı. (ANKA)