Kayra Atasoy’un ilk fotoğraf sergisi 'Blame the Youth' Ayvalık'ta açılıyor

Kayra Atasoy'un fotoğraf sergisi "Blame the Youth", 1 Şubat'ta açılacak. Ayvalık'ta sergilenecek fotoğraflar, yurt dışındaki rave ve gençlik kültürüne (rave), bu kültürün Türkiye’deki izlerine (gaze), pandemi sürecinde yeniden şekillenen sosyalleşme mekanlarına ve anksiyeteye (haze) odaklanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fotoğrafçı Kayra Atasoy’un ilk fotoğraf sergisi "Blame the Youth", Kraft Ayvalık’da açılıyor. 1-5 Şubat tarihleri arası açık olacak Ayvalık’taki sergi üç etaptan oluşuyor. Sergilenecek fotoğraflar, yurt dışındaki rave ve gençlik kültürüne (rave), bu kültürün Türkiye’deki izlerine (gaze), pandemi sürecinde yeniden şekillenen sosyalleşme mekanlarına ve anksiyeteye (haze) odaklanıyor.

Kayra Atasoy, Blame The Youth projesini, “Berlin, rave kültürü dahil alt kültürleriyle beni en çok büyüleyen şehirdi. Bu nedenle işlerimi de en çok etkileyen şehir oldu. Ülkemde, özgürlük duygusunu hiç bu şekilde hissetmemiştim. Berlin bana ülkemde izin verilmeyen bir şeyin olduğunu hissettirdi ve bu his beni hayatta tuttu. O zamandan beri hayata bakış açım çok değişti ve Türkiye’ye her döndüğümde değişmeye ve gelişmeye devam etti” diyerek anlattı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)

 KAYRA ATASOY KİMDİR?

1998 yılında doğan Kayra Atasoy, 5 yılı profesyonel olmak üzere yaklaşık 10 senedir düzenli fotoğraf çekiyor. Lisans eğitimine Anadolu Üniversitesi Sinema ve Televizyon bölümünde devam eden Atasoy, bir sene önce başladığı Blame the Youth (Gençliği Suçla) projesindeki 35 mm analog fotoğraflarıyla Londra’daki Offshoot Gallery’ye davet edildi.