Kayıp pilotun kalıntıları 80 yıl sonra bulundu

İkinci Dünya Savaşı sırasında, Temmuz 1943'te bir bombardıman uçağıyla Tunus'tan havalanan ve hedefine 2.4 kilometre kala düşürülen uçağın pilotunun kalıntıları 80 yıl sonra tespit edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adli tıp uzmanları, o dönemde 27 yaşında olan kayıp İkinci Dünya Savaşı pilotu Gilbert Haldeen Myers'ın kalıntılarını, 80 yıl sonra uçak enkazı ile birlikte tespit etti. Teğmen Myers'ın, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana kayıp olan 72 bin ABD personelinden biri olduğu belirtildi. 

1947'DE BULUNAMAMIŞTI

Temmuz 1943'te bir bombardıman uçağıyla Kuzey Afrika'dan göreve çıktığından beri kayıp olan Myers, Tunus'tan 6 kişilik mürettebatıyla havalanmıştı. Sicilya'daki Sciacca Havalimanı'na saldırmak üzere yola çıkan 'B-25 Mitchell' uçağı, hedefin 2.4 kilometre kala düşürülmüştü. O zamanki görgü tanıkları, mürettebattan birinin kazadan önce kurtulduğunu bildirmişti. 1947'de araştırmacılar Sciacca yakınlarında arama ve kurtarma operasyonları yürütmüş ancak 2. Teğmen Myers'ı bulamamışlardı. 

EKİP, YILLAR SONRA YENİDEN DENEDİ

Kazadan 80 yıl sonra, Cranfield Üniversitesi'nin Çatışma Yaralılarını Kurtarma ve Tespit Etme ekibinden (CRICC) ve ABD Savunma Savaş Esirleri/MIA Muhasebe Ajansı'ndan (DPAA) adli tıp uzmanları, yeniden denemek için Sciacca'ya gitti. Cranfield Adli Tıp Enstitüsü Arkeoloji ve Antropoloji bölümünde kıdemli öğretim görevlisi Dr. David Errickson, şu ifadeleri kullandı: "2'nci Teğmen Myers'ın kalıntılarının bulunması, yalnızca uygun bir askeri törenle cenaze törenini kolaylaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda ailenin bulunan her türlü kişisel eşyayı almasına da olanak tanıyor. En önemlisi, kayıp veya öldürülenlerin aileleri için bir cevap sağlıyor. (DIŞ HABERLER)