Kayıp hemşire 10 gündür aranıyor

Siirt'in Pervari ilçesinde piknik yaptıkları sırada Müküs Çayı'na düşen arkadaşını kurtarmak isterken akıntıya kapılarak kaybolan hemşire Eyüp Güneş'i arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Siirt'in Pervari ilçesine bağlı Müküs Çayı'nda  10 gün önce arkadaşını kurtarmak isterken akıntıya kapılan hemşire Eyyüp Güneş'i arama çalışmaları devam ediyor.

Çay kenarında piknik yapan sağlık çalışanlarından hemşire Halime Timurtaş, elini yıkadığı sırada dengesini kaybederek suya düşmüştü. Timurtaş akıntıya kapılmış, çevredekilerin desteğiyle sudan çıkarılmasına karşın kurtarılamamıştı. Arkadaşını kurtarmak için suya giren hemşire Eyüp Güneş de akıntıya kapılıp kaybolmuştu.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Müküs Çayı ve çevresinde gerçekleştirilen çalışmalarda Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Su Altı Arama ve Kurtarma Timi, Van Emniyet Müdürlüğüne bağlı Sualtı Grup Amirliğinin su altı ekipleri, UMKE, AFAD, Siirt İHH Arama Kurtarma ekipleri ve güvenlik korucularından oluşan yaklaşık 140 kişilik ekip yer alıyor.

Akıntıya kapılan hemşirenin babası Aydın Güneş, "Acımız büyük ama Allah'ın emridir. Allah neyi takdir ettiyse o olur. Kaderi böyleymiş. Her gün umutla bekliyoruz. Allah'ın izniyle umudumuz yüksek. Annesi de çok zor durumda. Bir an evvel oğlumu bulmak istiyoruz." dedi. Güneş, "Ama daha bir haber yok. Bazen insan, ölüsünü bile görünce seviniyor. Biz de bu durumdayız. Yeter ki bir mezarı olsun" ifadelerini kullandı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür ve AFAD İl Müdürü Cahit Akkoyun da bütün kurumlarla Güneş'in bulunması için el birliğiyle çalışmaları sürdürdüklerini belirtti.

Coğrafyanın çok zorlu olduğuna dikkati çeken Akkoyun, şöyle konuştu:

"Özellikle son yağışlardan sonra Müküs Çayı daha da süratle akmaktadır. Zorlu coğrafya olmasından dolayı çalışmalar da çok zorlu şekilde, büyük gayretle yürütülüyor. Zodyak botlarla, rafting botlarıyla, su altı ve yüzeyinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayvalıbağ ve Güleçler mevkisinde de arama tarama çalışmalarımız devam ediyor. Şu ana kadar herhangi bir emareye rastlanmadı."(HABER MERKEZİ)