Kayıp denizcileri arama çalışmaları 4'üncü gününde

Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde fırtına nedeniyle mendireğe çarptıktan sonra batan Türk bayraklı "Kafkametler" adlı kuru yük gemisinin kaybolan mürettebatını arama çalışmaları sürüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Zonguldak'ta batan "Kafkametler" adlı kuru yük gemisinin 11 kayıp mürettebatını arama çalışmaları, 4'üncü gününe girdi; henüz bir sonuç alınamadı.

DHA'da yer alan habere göre; Ereğli ilçesi açıklarında 19 Kasım'da fırtına nedeniyle mendireğe çarptıktan sonra batan 'Kafkametler' adlı Türk gemisi ile ilgili çalışmalar sürüyor. Kayıp 11 mürettebatı bulmak için çalışmalar, sabaha kadar devam etti. Denizden ve havadan yapılan çalışmalardan, henüz bir sonuç alınamadı. Bölgede çalışmalar 4'üncü gününde de sürerken, en son 20 Kasım'da gemide aşçı olarak çalışan Metin Usta'nın cansız bedenine ulaşılmıştı.

ZONGULDAK VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Zonguldak Valiliği'nin açıklamasında, “19 Kasım 2023 tarihinde yurt genelinde meydana gelen olumsuz hava şartları nedeniyle; Rusya Temruk Limanı'ndan 12 personeliyle İzmir Aliağa’ya sefere çıkan KAFKAMETLER isimli ticari gemi, kötü hava koşulları nedeniyle Karadeniz Ereğli Limanı önlerine demirlese de fırtınanın etkisiyle sürüklenerek mendireğe çarparak batmıştır. 22 Kasım 2023 tarihinde kayıp 11 şahsa yönelik icra edilen arama kurtarma görevine devam edilmektedir” denildi.

Valilik ayrıca sahil güvenlik ekiplerinin karada ve deniz yüzeyindeki çalışmalara ilişkin video da paylaştı. (HABER MERKEZİ)

 

 

Etiketler Zonguldak gemi