Kayınbiraderinin saldırdığı kadın: Ceza alması için ölmem mi gerek?

Kırıkhan’da kayınbiraderi Recep İlgar'ın kesici aletle yaraladığı Mehtap İlgar için Adli Tıp, “hayati tehlike yoktur” raporu verdi. Mehtap İlgar, rapora isyan etti.

Google Haberlere Abone ol

Burcu Özkaya Günaydın

HATAY - Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde yaşayan öğretmen Mehtap İlgar, 26 Ocak’ta kayınbiraderi Recep İlgar tarafından kesici aletle yaralandı. Kadın öldüğü düşünülerek evde bırakıldı. Recep İlgar, evden çıktıktan bir süre sonra yakalanarak tutuklandı.

Olay sonrası açılan davanın 12 Mayıs’ta ilk duruşması, Kırıkhan Adliye Sarayı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Sanık duruşmada, “Neden yaptın?” sorusuna, “Sinirliydim” savunmasını yaptı. Mahkeme, sanığın cezai ehliyeti tespiti ve Mehtap İlgar’ın avukatı Veysel Açay’ın dosyaya ilişkin itirazlarını değerlendirmek için mahkemeyi 4 Ağustos 2022 tarihine erteledi. Ancak Mehtap İlgar, kayınbiraderinin bir sonraki duruşmada bırakılmasından endişeli: “Ölmedim diye ‘yaralamadan’ yargılama olmamalı.”

12 Mayıs'ta görülen ilk duruşmada kadınlar, Mehtap İlgar'ı yalnız bırakmadı.  

‘CANAVARCA HİSLE ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS’

Avukat Veysel Açar, sanık Recep İlgar’ın, “öldürmeye teşebbüsten” yargılandığını ama buna itiraz ettiklerini, sanığın “canavarca hisle öldürmeye teşebbüs”ten yargılanmasını istediklerini belirtti. Dosyada bir noktada hata olduğunu vurgulayan Açar, “Savcı dosyayı öldürmeye teşebbüsten açtı. Detaylı anlatım da öldürmeye teşebbüs. Ama sevk maddesinde 86’ncı madde yazıyor. Bu, yaralama suçu. Bir insan 50 yerinden bıçaklanmış, bıçak kırılmış mutfaktan yeni bıçak alınmış. Canavarca hisle öldürmeye teşebbüs var. Yaralama maddesinden yargılanmaz. Klavye hatası olduğunu düşünüyorum. Gerekli düzeltme yapılmasını da talep ettik” diye konuştu.

Recep İlgar

Adli Tıp, Mehtap İlgar için “hayati tehlike yoktur” diye rapor verdi. Açar, Adli Tıp’ın raporuna itiraz ettiklerini, itirazlarının reddedildiğini yeni bir itiraz daha yapacaklarını söyledi. Adli Tıp’ın bu raporu neye göre verdiğini bilmediklerini, şaşkın olduklarını vurgulayan Açar, müvekkilinin bir gözünde görme kaybı olduğunu da belirterek, “İlla ölmesi mi gerekiyordu?” diye tepki gösterdi. Açar, savcının da sanığın ceza almasından yana olduğunu, Recep İlgar’ın hak ettiği cezayı alacağı inancında olduğunu belirtti.

‘İLLA ÖLMEM Mİ GEREKİYOR?’

Mehtap İlgar ise kayınbiraderi Recep İlgar’ın salıverileceği düşüncesinde ve bu yüzden kaygılı. Her gece uykusunda olay anına gittiğini ve sürekli kabus gördüğünü anlatan İlgar, “Bıçak şah damarıma gelse öleceğim. Bir milim sadece bir milimle hayatta kaldım. Tabi ben o an öldüm sanıyorum. Mucize oldu ve ölmedim. Ölmedim diye Adli Tıp, hayati ‘tehlike yoktur’ nasıl der anlamıyorum. Yaralarım hızla iyileşti. Şu an hayati tehlikem yok diye bu raporu veremezsiniz. Gözümü kaybettim ben. Bir de 'yaralamadan' yargılama yazılmış iddianamede sanırım. Umarım hatadır. Öldüm diye bıraktı beni. 'Yaralamadan' yargılama olmamalı.”

‘3-5 YIL YATIP ÇIKMASINDAN KORKUYORUM’

Mehtap İlgar, Recep İlgar’ın en ağır şekilde ceza almasını istediğini söyledi. Sanık Recep İlgar’ın 3-5 yıl ceza alıp salınmasından ve tekrar benzer bir saldırı yaşamaktan endişeli olan Mehtap İlgar, “Ağır ceza alması için ölmem mi lazım? Beni ‘öldüm’ diye bıraktı zaten” dedi. Ayrıca tüm kadın örgütlerinin de bu davayı destekleyerek, kendisine ses olmasını istedi.