Kayı işçileri bakanlık önünde eylem yaptı

Kayı Holding’ten alacaklarını yaklaşık iki yıldır alamayan işçiler, Çalışma Bakanlığı önünde eylem yaptı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İnşaat-Sen Kayı İnşaat İşçileri Koordinasyonu, Kayı Holding’ten yaklaşık 2 yıldır alacaklarını alamayan işçiler için bugün Ankara’da Çalışma Bakanlığı önünde eylem yaptı. Eylemin ardından İnşaat-Sen Kayı İşçileri Koordinasyonu heyeti bakanlık ile görüşme gerçekleştirdi.

‘KAYI İŞÇİLERİ OCAK AYINDAN BERİ DİRENİYOR’

Eylemde konuşan İnşaat-Sen Örgütlenme Koordinasyonu Üyesi Nurseli Gözüaçık, şu an mevcut hukukun işçi alacaklarını korumadığını belirtti. Gözüaçık, “Kayı İnşaat işçileri Ocak ayından beri direniyor. Bu mücadeleyi görmüyorlar mı? Biz Çalışma Bakanlığı’ndan somut bir adım bekliyoruz. Çalışma Bakanlığı’nın verilerine göre 1 milyon 319 bin inşaat işçisi var. Bu inşaat işçilerinin dertlerinden, alacaklarını alamamalarından, Çalışma Bakanlığı sorumlu değil mi? Çalışma Bakanlığı’nı derhal göreve çağırıyoruz” dedi.

Eylemde konuşan işçiler, “Biz, işçiler 50-60 derece çöl sıcağında, çocuğumuzu ailemizi bırakarak çalıştık. Ama gelin görün ki bu bakanlar şirketleri koruyup bizi duymuyorlar. Biz kıştan beri eylem yapıyoruz sesimizi duyurmaya çalışıyoruz şu an Çalışma Bakanlığı önündeyiz ama hala sesimizi duyan yok. Biz eylemlere başladığımızda kar yağıyordu şu an sıcak var. Mevsim değişti. Değişmeyen tek şey bizim mücadelemiz” ifadelerini kullandı.

İnşaat-Sen, “Şirket iflas da etse konkordato süresi devam da etse öncelik inşaat işçilerini olacak” dedi. Ayrıca Kayı Holding’in 28 Mayıs’ta görülecek konkordato davasına kadar Ankara’da eylemlerine devam edeceklerini açıkladı.

NE OLDU?

Kayı İnşaat’ın yurt dışındaki şantiyelerinde ve ofislerinde çalışan 250’ye yakın işçinin bir yıldan fazla süredir maaşları ödenmedi. İşçiler 28 Aralık 2019’da maaşlarını alamadıkları için Cezayir’de grev yaptı. Arabuluculuk sözleşmeleri imzalandı. Hak edişlerin 2020 Mart ayında ödeneceği taahhüt edildi. Ancak verilen sözler tutulmadı. (DUVAR)