'Kavga' görüntüleri yayınlanan Suriyeliler sınır dışı edilecek

Adana'da ellerinde pala ve sopalarla yürürken görüntüleri sosyal medyada yayınlanan Suriyeliler gözaltına alındı. Görüntüleri yayınlayan kişi de dahil 8 mültecinin sınır dışı edileceği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Adana'da, bir grup mültecinin ellerinde kesici aletler ve sopalarla sokakta yürüdükleri sırada çekilmiş görüntüleri sosyal medyada paylaşılınca gündem oldu. Bazı internet siteleri ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ gibi isimler "Silahlı gösteri yapan Suriyeli çeteler" diyerek, bu görüntüleri mültecileri hedef göstermek için kullandı.

Valilikten alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine harekete geçti. Polis kimliği tespit edilen 7 ve görüntüyü sosyal medyadan paylaşan kişi olmak üzere 8 Suriyeliyi gözaltına aldı.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerin ardından sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderildi.

Öte yandan Adana Valiliği'nin olayla ilgili açıklamasında ise şu ifadeler kullanıldı: "İki gün önce çiftliklerde çalışmak üzere sabah saatlerinde işe giden bir grup ellerinde sopalarla kendi arasında tartışmış, olay çalışacakları tarlaların yakınındaki mahallede meydana gelmiştir. Olaya karışan kişilerin tamamı yakalanmış olup, haklarında hukuki süreç yürütülmek suretiyle Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edilmişlerdir. (HABER MERKEZİ)