Kavcıoğlu ve Bahçıvan sanayicilerin önünde tartıştı: Büyük haksızlık

İSO toplantısında ekonomideki durumu değerlendiren Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ve İSO Başkanı Erdal Bahçıvan arasında 'stokçuluk' tartışması yaşandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Sanayi Odası (İSO) temmuz ayı meclis toplantısına katılan Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ve Oda Başkanı Erdal Bahçıvan arasında 'stokçuluk' iddiaları konusunda tartışma yaşandı.

Kavcıoğlu'nun, "Faizleri düşükken iş adamımız bunu farklı kullanıyor. Bunu bankalara yüklemek doğru değil. Alıyor parayı döviz alıyor. Bunun yüzlerce elimizde hesaplarıyla örnekleri var. Korkunç stok yaptılar. Bu kadar stok niye bu sene yapılmış? Döviz artacak, ucuz kredi buluyor" sözlerine Bahçıvan'dan tepki geldi.

BAHÇIVAN: TEHLİKELİ BİR BAKIŞ AÇISI

"Stok sanayicinin envanterinde niçin duruyor? Bunu doğru analiz etmezseniz olayın boyutu başka bir yere gider. Kendisi enflasyondan korumak için stok yapmış sanayiciyi bu kapsama sokarsanız tehlikeli bir bakış açısı" diyen Bahçıvan, böyle bir tutumun bütün sanayicilere mal edilecek şekilde ortaya konmasının bir başarı hikayesine haksızlık olacağını söyledi. (HABER MERKEZİ)