Katledilen Dilan Topbaş davasında tanıdık savunma: Kazaydı

Van’da silahla öldürülen Dilan Topbaş davasının ikinci duruşmasında sanık “Bu bir kazaydı” ifadelerini kullandı. Duruşma, yeni tanıkların dinlenmesi için 21 Eylül’e ertelendi.

Google Haberlere Abone ol

VAN – Edremit’te geçen yıl katledilen Dilan Topbaş davasında ikinci duruşma, Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Patnos L Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan sanık H.İ.S, SEGBİS yolu ile duruşmaya katıldı.

MAHKEME DURUŞMAYI ERTELEDİ

Savunmasında pişman olduğunu belirten sanık H.İ.S, “Pişmanım. Çok üzgünüm keşke onu hastaneye götürseydim. Bu bir kazaydı” diye konuştu. Toptaş'ın avukatları yaptıkları savunmada, olayla ilgili tanıklık yapabilecek bir kişinin sonraki duruşmada dinlenmesini talep ederek, sanığın tutukluluk halinin devamını talep etti. Verilen aradan sonra, sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, Adli Tıp raporunun beklenmesi ve savunma avukatlarının belirttiği tanığın dinlenmesi için duruşmayı 21 Eylül’e erteledi.

NE OLMUŞTU?

Ardahan Devlet Hastanesi’nde hemşirelik yapan Dilan Toptaş, 30 Ağustos 2020 günü hafta sonu tatili için Van’a geldi. Akdamar Adası’na yaptıkları ziyaret sonrası kente dönmek üzere arkadaşlarıyla yola çıkan Toptaş, Edremit ilçesinde bulunduğu araçtan inip daha önceden tanıdığı Van T Tipi Cezaevi gardiyanı H.İ.S.’nin aracına bindi. Şehir merkezine doğru hareket halinde iken H.İ.S. kontrolündeki araç, orta refuje çarparak durdu. Olaya tanıklık eden diğer sürücüler ve çevredekiler polise haber verdi. Olay yerine gelen polisler H.İ.S.’yi gözaltına alarak Van Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü. Hazırlanan ön otopsi raporunda, Toptaş’ın kafasına isabet eden tek kurşunla öldürüldüğü belirlendi. H.İ.S. ‘kasten öldürmek’ suçundan tutuklandı. (DUVAR)