Katar, aşı için Pfizer 'in ardından Moderna'yla da anlaştı

Katar hükümeti, korona virüsü aşısı için Pfizer'in ardından Moderna firmasıyla da anlaşma imzaladı. Katar'ın Covid-19 ile mücadele biriminin başkanı Abdullatif el Hal, "Erken müzakere etmek ve birden fazla anlaşma yapmak, erkenden yeterki sayıda aşı alma şansımızı artırıyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsüne karşı aşı çalışmaları sürerken, ülkeler de etkili bir aşının bulunması halinde seçeneklerini hazır tutmak için çeşitli firmalarla anlaşma yapmayı sürdürüyor. Son olarak Katar'ın, Pfizer'in ardından Moderna firmasıyla da anlaşma imzaladığı açıklandı.

DOZ SAYISI AÇIKLANMADI

Katar devlet ajansı QNA'nın haberine göre Doha hükümeti, Moderna'nın potansiyel aşısını onaylanması ve küresel kullanıma sunulmasının hemen ardından satın almak için anlaşma imzaladı. Katar'ın Covid-19 ile mücadele biriminin başkanı Abdullatif el Hal, ilgili açıklamasında "Erken müzakere etmek ve birden fazla anlaşma yapmak, erkenden yeterki sayıda aşı alma şansımızı artırıyor" dedi. El Hal, Moderna ile yaptıkları anlaşmada Katar'ın kaç doz aşı almasının öngörüldüğünü açıklamadı.

GEÇEN AY PFIZER-BIONTECH AŞISI İÇİN DE İMZA ATTILAR

Katar hükümeti ay başında benzer bir anlaşmayı, ortak bir aşı geliştirmeye çalışan Pfizer ve BioNTech firmalarıyla da yapmıştı. 

Moderna firmasından geçen ay yapılan açıklamada, aşının onay alması halinde bu yılın sonuna dek 20 milyon doz, 2021 yılı içinde de 500 milyon ila 1 milyar doz aşı üretmeye hazır oldukları belirtilmişti. (DIŞ HABERLER)