Kastamonu'da manili pankarta da izin verilmedi

Kastamonu'da CHP binasına asılan ve Merkez Bankası rezervlerindeki 128 milyar doların akıbetini soran manili pankart vinçle indirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Merkez Bankası rezervleriyle ilgili CHP'nin hazırladığı "128 milyar dolar nerede?" afişlerine polis tarafından el konuluyor. 

CHP Kastamonu İl Başkanlığı'na asılına pankartın kaldırılmasının ardından, dün "256 kağadın yarısını nettiniz deyvesenize?" pankartı asılmıştı.

Bu afişin de indirilmesinin ardından bugün de manili bir pankart CHP binasına asıldı. Afişte "Ramazan gelmiş şehrime/ Bölüşmeli hep birlikte/ Sormaktan hiç yorulmayız / 128 milyar dolar nerede?" manisini yer aldı.

Twitter hesabından açıklama yapan eski CHP milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş, afişin indirilmek istendiğini belirtti. 

Yarkadaş, "Kastamonu polisi, CHP Kastamonu İl Başkanlığı'nın 45 dakika önce binaya astığı manili pankartı indirmek için partiye geldi. Polisleri, İl Başkanı Hikmet Erbilgin karşıladı. Güvenlik güçlerinin, mani yazan pankartı istedikleri öğrenildi. Görüşme sürüyor" ifadelerini kullandı. 

Polislerin para cezası kesileceğini söylediğini aktaran Yarkadaş, "CHP Kastamonu İl Başkanlığı'na gelen polis, dün gece tutulan tutanağa rağmen, yeni pankart asılmasının emre itaatsizlik olduğu ve 487 TL para cezası kesileceğini tebliğ etti. İl Başkanı Hikmet Erbilgin, polise soru sormanın suç olmadığını söyledi" dedi. 

Yarkadaş, pankartın vinçle indirildiği görüntüleri de paylaştı: "Bu görüntüleri unutma Türkiye! AKP iktidarı, elindeki kamu gücünü kötüye kullanıyor ve rakibi CHP'nin Kastamonu İl Başkanlığı'na astığı, içinde hakaret ve iftiranın bulunmadığı 128 milyar doların akıbetinin sorulduğu pankartı vinçle söktürüyor. İşte rezaletin görüntüsü." (HABER MERKEZİ)