Kasımpaşa, Yeni Malatyaspor'u 2 golle geçti

Süper Lig'de iki maçtır kazanan Kasımpaşa, Yeni Malatyaspor deplasmanından da 2-0 galip ayrılarak galibiyet serisini 3 maça çıkardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Öznur Kablo Yeni Malatyaspor'a konuk olan Kasımpaşa, sahadan 2-0 galip ayrıldı. Ligde üst üste üçüncü galibiyetini alan Kasımpaşa, puanını 38'e yükselterek 10'uncu sıraya yerleşirken 20 puana sahip Yeni Malatyaspor ligin son sırasında yer aldı.

'LİGDE RAHAT KONUMA GELDİK'

Kasımpaşa Teknik Sorumlusu Ümit Şengül, Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Öznur Kablo Yeni Malatyaspor maçını 2-0 kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi. Şengül, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, takımlarındaki sakat oyuncular nedeniyle Yeni Malatyaspor karşısında oyun düzeninde değişikliğe gitmek zorunda kaldıklarını belirtti.

Ümit Şengül, şöyle konuştu:

"Bazı oyuncuların yerlerini değiştirmek zorunda kaldık. Bu da takımın temposunu, arzusunu ve isteğini düşürdü. Her şeye rağmen kazandığımız için mutluyuz. Maçı kazanıp ligde rahat konuma geldik. Bundan sonra daha üst sıraları yakalamak için mücadele edeceğiz. Bunu başaracak güçteyiz, sakat oyuncularımızın da dönmesi ile tekrar galibiyet serisine dönmek istiyoruz."

'MÜCADELEDE ÇOK EKSİK KALDIK'

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Cihat Arslan ise zorlu şartlar altında bir müsabaka oynadıklarını ifade etti. Arslan, şunları kaydetti:

"Maçın git gelleri, kırılma noktaları vardı. Kasımpaşa iki pozisyona girdi. Sonrasında da biz iki pozisyona girdik. İki takım için de öne geçme şansıydı. Sonra çok kötü bir gol yedik. Ama biz müdahalede çok eksik kaldık. Daha önce müdahale etmemiz gereken şeyde beklemeyi tercih ettik. 1-0 öne geçince de takım kırılma yaşadı. Kolay değil. Çünkü ümidinizi kaybediyorsunuz, zaten gelecekle ilgili kaygılarınız var. Bu kaygılar ümitsizliğe dönüşüyor. Sonrasında da biz ilk yarıda Buğra ile bir oyuncu değişikliği yaptık. Jospin girdi. Orada biraz oyunu dengeledik. Tetteh uzun zamandır idmanlara çıkamıyordu, sadece 2-3 gün idmana çıktı. Altay maçında da kısa süreli oynatabildik. 'Kenan ile bir dinamizm getiririz, orada Dicko ile beraber daha atletizmi yakalarız' diye bir plan yaptık. Bu da bizim açımızdan neticesini vermedi. Belki de maçın kırılma noktalarından bir tanesiydi. 2-0'dan sonra zaten söylenecek bir şey yok, maç bitmişti. Kasımpaşa'yı tebrik ederken, biz artık farklı şeyler zaten konuşuluyordu ama bu gerçeklerle yüzleşip, artık farklı planların da içine girmemiz gerekiyor." 

TARAFTARIN TEPKİ GÖSTERDİĞİ SADIK ÇİFTPINAR OYUNDAN ÇIKMAK İSTEDİ

Kasımpaşa’nın 2-0’lık üstünlüğü ile girilen son 15 dakikada Yeni Malatyaspor taraftarları ile takım kaptanı Sadık Çiftpınar arasında gerilim yaşandı. Taraftarların tepkisi sonrası kaptanlık pazubandını çıkaran Sadık Çiftpınar, kenara gelerek oyundan çıkmak istedi. Takım arkadaşları ve Kasımpaşa futbolcuları, Sadık Çiftpınar’ı oyunda kalması yönünde ikna etmeye çalıştı.

Daha sonra sakinleşen Sadık Çiftpınar, oyuna geri döndü. Ancak taraftarlar ile arasındaki gerginlik devam eden tecrübeli futbolcu, mücadelenin 79. dakikasında yerini Philip Awuku’ya bıraktı. (HABER MERKEZİ)