Kasımda 294 iş cinayeti: Ölümlerin yüzde 54'ü koronadan

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin raporu: Kasım ayında en az 294 iş cinayeti yaşandı. En çok ölüm sağlık sektöründe. Ölenlerin yüzde 54'ü korona virüsü nedeniyle.

Salgın süreciyle ilgili iktidarı eleştiren sağlık çalışanları Covid-19'un meslek hastalığı sayılmasını istiyor.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi, kasım ayına ilişkin iş cinayetleri raporunu yayımladı. Raporda, sağlıkçıların meslek hastalığı sayılmasını talep ettiği korona virüsüne ilişkin veri dikkat çekti.

Rapora göre, İSİG Meclisi işçi ölümlerinin verisine ulusal basın, yerel basın, işçilerin mesai arkadaşları, aileleri, iş güvenliği uzmanları, işyeri hekimleri, meslek örgütleri ve sendikalar aracılığıyla ulaşıyor.

Kasım ayında en az 294, 2020’nin ilk 11 ayında ise en az 2032 işçinin öldüğü belirtilen raporda, kasım ayındaki ölümlerin yüzde 54’nün ise Covid-19'a bağlı olarak gerçekleştiği aktarıldı.

YÜZDE 38'İ SAĞLIK SEKTÖRÜNDE

İSİG Meclisi Raporu’na göre en çok işçi ölümü yüzde 38 ile sağlık sektöründe. Ticaret, büro ve eğitim alanında çalışan ve vefat eden işçilerin kasım ayındaki oranı ise yüzde 32. Ölümlerin yüzde 38’i 28-50 yaş aralığında. Ölenlerin üçü çocuk işçi, dördü mülteci. (HABER MERKEZİ)