Kasım Kaya’nın cenazesi 2 yıl sonra ailesi verildi

Ağrı'nın Patnos ilçesinde 21 Temmuz 2021'de çatışmada yaşamını yitiren PKK üyesi Kasım Kaya’nın cenazesi 2 yıl sonra ailesi tarafından alınarak defnedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ağrı'nın Patnos ilçesinde 21 Temmuz 2021 günü askerlerle çıkan çatışmada hayatını kaybeden PKK'li Kasım Kaya’nın (Şoreş Andok) cenazesi 2 yıl sonra ailesi tarafından alındı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, çatışmanın ardından Erzurum Adli Tıp Kurumu’na götürülen Kaya’nın cenazesi Kimsesizler Mezarlığı’nda defnedildi.

Cenazenin defnedilmesinden 2 ay sonra DNA testi veren aileye, bir yıl boyunca bilgi verilmedi. Testin üzerinden bir yıl geçtikten sonra Erzurum Adli Tıp Kurumu, aileye kendilerine gönderilen zarfın açık olduğu ve bunun “şüpheli” bulunmasından dolayı testin alınmadığını belirterek, yeni DNA testinin gönderilmesini istedi. Bunun üzerine aile, Eylül 2022’de DNA testi için yeniden kan örneği verdi.

Önceki gün savcılıktan aranan aileye, cenazelerini almaları istendi. Aile, bugün Erzurum Kimsesizler Mezarlığı’ndaki cenazeyi alarak Van’a doğru yola çıkardı. Kaya’nın cenazesi dini vecibelerinin yerine getirilmesinin ardından İpekyolu ilçesindeki Karşıyaka Mezarlığı’nda aile üyeleri ve akrabaları tarafından toprağa verildi.

Etiketler Ağrı Van İpekyolu PKK