Kaş Kaymakamlığı: Kumlar Patara'dan değil vasıfsız ormandan alındı, memur hâlâ görevde

Kaş Kaymakamlığı, Patara'dan kamyonlarla izinsiz kum alındığı ve kum alımına karşı çıkan memurun görevinden alındığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kaş Kaymakamlığı, Patara kumsalından kum alındığı ve bununla ilgili zabıt tutan muhafaza memurunun görevden alındığı iddiaları ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada toprağın sit alanından değil vasıfsız orman alanından alındığı ve muhafaza memuru U.U'nun görevden alındığı iddiasının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Toprağın çok eski yıllarda alındığı ve zaman zaman seralarda kullanmak amacıyla toprak alınmaya devam edildiği söylenen açıklamada bu kapsamda gözaltına alınan 7 kişinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı ifade edildi. Ayrıca tahrip edilen vasıfsız ormanlık bölgenin Orman İşletme Müdürlüğünce ağaçlandırılması ve ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulması talimatı verildiği kaydedildi.

Adli soruşturma kapsamında 22 Şubat'ta gözaltına alınan 7 kişinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığına işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"2 bin 168 kamyon kum alındığı iddia edilen bölge Patara Sit Alanı değildir. Patara bölgesine yaklaşık 10 kilometre kuş uçuşu mesafede bulunan Ova Mahallesi'nde sit alanı dışında, vasıfsız orman niteliğinde, daha önce çöplük olarak kullanılan topraklı bir bölgedir. Patara kumsalından kum alındığı veya haberde bahsi geçtiği gibi çalındığı iddiasıyla ilgili Kaymakamlığımıza ulaşmış bir şikayet veya tespit yoktur."

Açıklamada, muhafaza memuru Umut Utku'nun tuttuğu herhangi bir suç zabıt tutanağının olmadığı, görevini yapmasından dolayı engellendiği veya görevden alındığı iddiasının da gerçeği yansıtmadığı belirtildi. (HABER MERKEZİ)

 

Etiketler patara kum plaj antalya kaş