Karla kaplı Muradiye Şelalesi'nin döküldüğü yerde yüzdüler

Van Gölü Havzası'nda karla kaplı Muradiye Şelalesi'nin döküldüğü alanda yüzen 50 kişilik grup, geleneksel etkinliği bu yıl dondurucu soğuğa rağmen 5'inci kez gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Van Gölü Aktivistleri Derneği üyeleri, son yağışlarla çevresi karla kaplanan Muradiye Şelalesi'nin döküldüğü alanda yüzdü.

AA'nın haberine göre, her yıl binlerce yerli ve yabancı ziyaretçinin ilgisini çeken Muradiye Şelalesi'nin tanıtımına katkı sağlamak ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki göstermek amacıyla Muradiye Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen etkinlikte, dernek üyeleri, farklı illerden gelen gönüllüleri ve bölge sakinlerinin bulunduğu 50 kişilik grup, çevresi karla kaplı şelalenin bulunduğu alanda bir araya geldi.

 Derneğin Kurucu Başkanı Erdoğan Özel, Van Gölü Havzası'nın en güzel yerlerinden birinin Muradiye Şelalesi olduğunu söyledi.

Yılın her döneminde yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği yerlerin başında gelen şelaleyi tüm ortamlarda tanıtmaya çalıştıklarını anlatan Özel, şöyle devam etti: "Her sene bu dönemlerde şelalede yüzme etkinliği düzenliyoruz. Bu yıl beşincisini gerçekleştirdik. İstanbul'dan, Antalya'dan, Adana'dan katılımcılar var aramızda."

Katılımcılardan Tuğba Beyhan da "Bu yıl etkinliğimizin farklı bir amacı vardı. Bütün dünyayı derinden etkileyen. İsrail'in ablukası altında olan Filistin'deki kardeşlerimizin yanındayız" dedi. (HABER MERKEZİ)