Karkamış'a ikinci roket saldırısı: 3 kişi hayatını kaybetti

Antep'in Karkamış ilçesine, Suriye'nin kuzeyinden 5 roket daha atıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 3 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antep'in Karkamış ilçesine Suriye'nin kuzeyinden 5 roket atıldı.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, roketler ilçe merkezindeki bir lise ve iki ev ile Karkamış Sınır Kapısı yakınındaki bir tıra isabet etti. Ajans roketlerin YPG/PKK mensuplarınca atıldığını söyledi.

Gaziantep Valisi Davut Gül, saldırıda 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 kişinin yaralandığını açıkladı.

Daha sonra açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, biri çocuk biri öğretmen 3 kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti. Soylu, "Şu anda yaralılarımız var. Onlar da hastanelerde tedavileri devam ediyor. Dün gerçekleştirilen ve terör örgütünün büyük kayıplar verdiği operasyondan sonra, buna yönelik gerçekleştirilen saldırılara da cevabı en güçlü şekilde verilecektir. Bu konuda gerekli bütün adımlar atılacaktır" dedi.

MAHİR POLAT'IN YEĞENİ HAYATINI KAYBETTİ

Sosyal medya hesabından açıklama yapan CHP Genel Başkan Başdanışmanı Mahir Polat, hayatını kaybedenler arasında yeğeni Hasan Karataş'ın da olduğunu duyurdu.

Polat, "Yüreğimiz yanıyor. Gaziantep'in Karkamış ilçesine hain terör örgütü tarafından düzenlenen roket saldırısında yeğenimiz Hasan Karataş hayatını kaybetti. Teröre lanet olsun" dedi.

Dün Suriye ve Irak Kürdistan Bölgesi'ne başlatılan hava harekatı sonrası Öncüpınar Sınır Kapısı'na düzenlenen saldırının ardından akşam saatlerinde de yine Karkamış'a 4 roket atılmıştı. (HABER MERKEZİ)

Etiketler antep saldırı roket