Kardeşini imar müdürü yaptı, 'Çayeli'nde hepimiz kardeşiz zaten' dedi

Rize'nin Çayeli ilçesinin MHP'li Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, ağabeyi Halil İbrahim Çiftçi'yi İmar müdürü olarak atadı. İsmail Hakkı Çiftçi atamayı şöyle savundu: "Sizin çocuğunuzu ameliyat edecek kişinin profesör ağabeyiniz olması yanlış bir şey değildi. Çayeli'nde hepimiz kardeşiz zaten. Bu ilçede hepimiz birbirimizin akrabasıyız."

İsmail Hakkı Çiftçi.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde 1997'de İstanbul'da imar müdürü olarak görev yapan Halil İbrahim Çiftçi, kardeşi MHP'li İsmail Hakkı Çiftçi'nin belediye başkanı olduğu Rize Çayeli Belediyesi'nde imar müdürü olarak atandı. 

Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre imar konusunda ağabeyinin çok fazla tecrübesi olduğunu belirten Başkan Çiftçi, ağabeyinin annesini ziyarete geldiği zaman kendisine de yardım ettiğini ve onun tecrübesinden ücretsiz olarak faydalandıklarını söyleyerek şöyle devam etti:

 - Göreve başladığımızda Çayeli Belediyesi'nin ciddi anlamda birikime ihtiyacı olduğunu gördük. Daha önce yapılan işlemlerin çoğu ya eksik ya yanlıştı. Bunları düzeltecek, yoluna koyacak, belediyeye kurumsal bir kimlik kazandıracak tecrübeli insanlara ihtiyaç vardı.

- Bu teknik konuda eksikliğimi gördüm. AK Partili belediye meclis üyelerinin de bu konuda ‘Ağabeyin belediyeye yetkisi olmadan gelip dosyalara, şuna buna dokunacağına gelsin burada çalışsın. Burada resmi olarak çalışsın’ talepleri olunca bizde işin açıkçası böyle bir tecrübesi olan kurumsal kimliği birinci derece memur olan kendi yakınımızı bir yakın olarak değil teknik konuda uzman biri olarak Çayeli Belediyesi'nin imar servisinde müdür olarak görevlendirdik” dedi.

- Bu kişinin benim ağabeyim olması çok da önemli değil. Neticede bunun vasfına bakacağız. Sizin çocuğunuzu ameliyat edecek kişinin profesör ağabeyiniz olması yanlış bir şey değildi. Siz ‘Hayır o benim ağabeyimdir o ameliyat etmesin benim çocuğumu, götürelim bu yabancı pratisyen ameliyat etsin' demezsiniz herhalde. Biz Çayeli'nde hepimiz kardeşiz zaten. Bu ilçede hepimiz birbirimizin akrabasıyız. (HABER MERKEZİ)