'Karanfil Bezeli Elma' etkinliği 14 Şubat'ta online yapılacak

“Aşkın ve sevginin sembolü” olarak kabul edilen “Karanfil Bezeli Elma” etkinliği 14 Şubat Sevgililer Günü’nde düzenleniyor. Etkinlik bu sene pandemiden dolayı online olarak yapılacak. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - “Aşkın ve sevginin sembolü” olarak kabul edilen “Karanfil Bezeli Elma” etkinliği bu yıl 14 Şubat'ta pandemi nedeniyle online olarak düzenlenecek.

Yirmi yıldan aşkın bir süredir Kürt halkının geleneği olan Karanfil Bezeli Elma’yı sanatsal projeler ile tanıtıp bu geleneği evrensel hale getirmeye çalışan sanatçı Seywan Saedian tarafından hazırlanan ve sunumu yine Saedian tarafından yapılacak olan bu etkinlik, Diyarbakır Mordem Sanat ve İsveç Östhammars Belediyesi’nin ortaklığıyla yapılacak. 

14 Şubat Pazar günü Stockholm saati ile saat 15.00 ile 18.00 arasında gerçekleşecek olan etkinlik, Mordem Sanat ve Östhammars Belediyesi’nin sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlanacak. 

AŞK VE BARIŞIN SEMBOLÜ: KARANFİL BEZELİ ELMA

Kürt halkının eski bir geleneği olan "Karanfil Bezeli Elma", bir elmanın bütün yüzeyine karanfiller (çiçeği değil, tohumu) saplanarak-batırılarak yapılan bir gelenek. Karanfil Bezeli Elma, Kürt geleneklerinde aşk ve barışın sembolü olarak kabul ediliyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)