Karamollaoğlu: Kılıçdaroğlu bir babayiğit

Saadet lideri Temel Karamollaoğlu, perşembe günü bir araya geleceği CHP lideri için "Kılıçdaroğlu bir babayiğit. Partisini herkesle diyalog kurabilecek noktaya getirdi" ifadesini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile yaptığı iki saatlik sohbeti köşesine taşıdı. Balbay 'Karamollaoğlu ile sohbet: ‘Bu nas değil, akıldışılık!’ başlıklı yazısında partililerin 'Saadet Çayı' adını verdikleri bir bitki çayı içtiklerini belirtti. 

Mustafa Balbay'ın yazısından bir bölüm şöyle: 

Temel Bey, seçimde ne olur sorumuza şu karşılığı verdi:

- Benim kestirme konuşmamı bazıları yadırgayabilir ama ortada devlet bırakmadılar, tarım perişan, asgari ücrette açlık sınırı konuşuluyor. Bu durumda seçmen bir karar verecek. Halk bir arayış içinde, arayan Mevla’sını da bulur...

Erdoğan’la SP arasında daha ilk düğmede derin ayrılık var. Şunları söylüyor:

- Başında söyledik: yüzde 50+1 yanlış, sistem yanlış. İşin başında bize Mehmet Uçum’u gönderdi. Dört saat allayıp pulladı, kafamıza yatmadığını söyledik. Sonra Şentop’u gönderdi. Ona da anlattık. Böyle denetimsiz sistem olmaz. 

- Ekonomideki çığırından çıkmışlığı nasla açıklamak mümkün değil. Bunun adı akıldışılık, iş bilmezlik. Bütün kurumları sat, devleti sat, sonra böyle açıklamalara gir, olmaz. 

- Tutturmuş faiz haram. Yüzde 20’si haram da 15’i değil mi?

- Tayyip Bey’in öyle geniş ufku da yoktur. Durumunu, koltuğunu korusun hepsi o kadar. Yolun başında ...

Karamollaoğlu, perşembe günü Kılıçdaroğlu ile görüşecek. Altı partinin Meclis buluşması için “Anlaşılan noktalar öne çıkmalı, anlaşılamayanları yola bırakmalı. Öncelik bu ucube sistemden çıkmaktır” diyor. Kemal Bey için şöyle diyor:

- Kılıçdaroğlu bir babayiğit. Partisini herkesle diyalog kurabilecek noktaya getirdi.

 

YAZININ TAMAMI