Karamollaoğlu: Evlenme yaşı çıkmış 28'e, Allah akıl fikir versin

İstanbul Sözleşmesi'nin kabul edilmesinden sonra kadına şiddet vakalarının 10 kat arttığını söyleyen SAADET lideri Temel Karamollaoğlu, "Aileyi korumadan kadına şiddeti önleyemezsiniz" dedi. Karamollaoğlu "Türkiye'de kadını öne çıkaracağız diye aileyi yok saymanın yolları aranıyor. Evlenme yaşı çıkmış 28'e. Allah akıl fikir versin" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İstanbul Sözleşmesi'nin kabul edilmesinden sonra kadına şiddetin 10 kat arttığını, aileyi korumadan kadına şiddetin önlenemeyeceğini söyledi.

Basın toplantısında konuşan SAADET lideri Karamollaoğlu, "İki konudaki şiddet bizi üzüyor" dedi ve bunları gazeteciler ile kadına yönelik şiddet olduğunu dile getirdi. "Fikir insanlarına uygulanan şiddetin altında ne yatıyor anlamak mümkün değil" diyen Karamollaoğlu şöyle devam etti:

'LEVENT GÜLTEKİN'İN DÜŞÜNCELERİNE HİÇ İTİBAR ETMEMEME RAĞMEN'

"Son zamanlarda gazetecilere saldırıların olduğuna şahit oluyoruz. 2019'da 34 gazeteciye saldırı olmuş. 2020'de 17 gazeteci saldırıya uğramış. biz adım adım bir rekora doğru gidiyoruz. Levent Gültekin'in fikir ve düşüncelerine hiç itibar etmememe rağmen ona yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum."

'2020'DE 300 KADIN KATLEDİLDİ'

Karamollaoğlu, Türkiye'de son dönemlerde kadına şiddetin arttığını belirterek, şu ifadeleri kullandı: 

"Son 15 yılın rakamları ortaya atıldığında bu şiddetin 10 misline adar arttığına şahit oluyoruz. Bunu kabullenmemiz mümkün değil. 2020'de 300 kadının katledildiği raporu var önümüzde. 170 kadının ise ölümü şüpheli olarak kayıtlara alınmış. Kadınlar arasında yapılan anketlerde görülüyor ki kadınlar en çok şiddetten endişe duyuyorlar.

Bu bizim için kanayan yaradır. Bu kanayan yarayı durdurmak için bizler gerekli adımları atmakla mükellefiz. Biz ülkemizde kadına şiddetin olağan bir hadise olarak görülmesini istemiyoruz. Sadece kanun yaparak, sadece hukuki düzenlemelerle bu konunun üstesinden gelmek mümkün değil. Kanunlar çıkardık, İstanbul Sözleşmesi'ni kabul etti Türkiye. Ne oldu? Kadına şiddet 10 misli arttı. Sadece kanunlar çıkararak değil toplumda gerekli adımları atmalıyız.

'İNANCIN TEMEL DEĞERLERİ TOPLUMA ENJEKTE EDİLMELİ'

Aileyi korumadan kadına şiddeti önleyemezsiniz. Aile toplumun çekirdeği, temeli. İnanca ihtiyaç var. İnancın bu konudaki temel değerlerinin topluma enjekte edilmesine ihtiyaç var. 'Ben onu reddederim.' Et. O zaman başına geline razı olursun. Türkiye'de kadını öne çıkaracağız diye aileyi yok saymanın yolları aranıyor. Evlenme yaşı çıkmış 28'e. Allah akıl fikir versin." (HABER MERKEZİ)