Karaman’da pancar üreticileri eylem yaptı

Karaman’da Pancar Dairesi Şefliği önünde eylem üreticiler, pancar yükleme aracı sırası alamadıkları gerekçesiyle Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram ve siyasilere tepki gösterdi.

Pancar üreticileri, Pancar Dairesi Şefliği önünde eylem yaptı.
Google Haberlere Abone ol

KARAMAN - Karaman'da pancar üreticileri, pancar yükleme aracı kotasındaki azlık nedeni ile Ereğli Şeker Fabrikası Karaman Pancar Dairesi Şefliği önünde eylem yaptı.

Tarladan söktükleri ürünlerinin her geçen gün verim kaybettiğini belirten üreticiler, “Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram gelsin de burada sorunumuzla ilgilensin. Biz çiftçiler, buraya koyun gibi yığıldık, yanımızda kimse yok” diyerek tepki gösterdi.

‘HIRSIZLIK MI YAPAYIM?’

Karaman’da sadece pancar yükleme aracı olduğunu ve bir aracın günlük 800 ton pancar alması sebebiyle mağdur olduklarını söyleyen bir çiftçi, “Dün akşamdan bu yana pancar yükleme aracı sırasına yazılmak için bekliyoruz ama sıra vermiyorlar. Bizim köye fabrika yetkilileri, ziraat odası başkanı geldi. Dediler ki “fabrika ve nakliyede hiçbir sorun yok, her şey yolunda’ ama burada sorundan başka bir şey yok. Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram gelsin de burada sorunumuzla ilgilensin. Biz çiftçiler, buraya koyun gibi yığıldık, yanımızda kimse yok. Hani nerede milletvekilleri? Gelin de milletin sorunları ile uğraşın. Biz ne yapalım, kötü yola mı düşelim, hırsızlık mı yapayım” diye isyan etti.

‘SIRA VERMİYORLAR’

Geçen yıl da aynı sorunları yaşadığını anlatan bir başka çiftçi ise sitemini şu sözlerle dile getirdi: “Geçen sene araç sıkıntısı yüzünden 3 ay pancarımı tarlada beklettiler. Pancarım tarlada bitti. Bin tonluk pancarım, 400 tona düştü. Şimdi yine kantarları kısıtladılar. Şimdi bu çiftçi ne yapacak? ‘Ereğli'ye gönder’ diyorlar, sıra vermiyorlar. Siyasilerimiz sosyal medyadan bisiklet yolu yaptık diye övüneceklerine gelsinler, şu milletin kepazeliklerini bir öğrensinler. Millet ne halde onu öğrensinler. 2023 gelince köylünün ayağına kadar gelecek olan insanlar, şimdi burayı takmıyor. Dün akşam 19.00’dan beri arabanın içinde yatıyoruz, soğukta donduk.” (DUVAR)