Karaköy'de vapur iskeleye çarptı: 7 yaralı

Kadıköy-Karaköy seferini yapan şehir hatları vapuru Karaköy iskelesine çarptı. Kazada 7 kişi yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kadıköy-Karaköy seferini yapan ŞH-DURUSU vapurunun Karaköy iskelesine çarpması sonucu 7 kişi hafif yaralandı.

Saat 13.00 sıralarında meydana gelen kazada Kadıköy-Karaköy seferini yapan ŞH-DURUSU vapuru iskeleye yanaşmak istedi. Ancak dümeni kilitlendiği öne sürülen vapur Karaköy iskelesine çarptı.

Kazada 7 kişi yaralandı. Yaralılardan bazılarının çay ocağında bulunan kazanın devrilmesi sonucu yaralandığı belirtildi.

Yaralanan 7 kişiden 4'ü ambulansla hastaneye kaldırıldı, 3'ü ayakta tedavi edildi.

 ‘HİÇBİR YOLCUMUZUN VE PERSONELİMİZİN HAYATİ TEHLİKESİ BULUNMAMAKTADIR’

Kazayla ilgili Şehir Hatları’ndan yapılan açıklamada teknik arıza nedeniyle vapurun iskeleye sert yanaştığı belirtildi. Yanaşma sırasında ayakta olan yolculardan yararlananlar olduğu belirtilen açıklamada “Hiçbir yolcumuzun ve personelimizin hayati tehlikesi bulunmamaktadır” denildi.

Şehir Hatları’ndan yapılan açıklama şöyle:

“2 Temmuz 2022 Cumartesi günü saat 12:48’de Kadıköy-Karaköy-Eminönü seferini yapan ŞH-Durusu isimli gemimiz oluşan anlık bir teknik arıza sebebiyle Karaköy İskelesi’ne sert yanaşma yapmıştır.

Tüm yolcularımız hızlıca tahliye edilerek gerekli müdahale yapılmıştır. Yanaşma sırasında ayakta olan yolcularımızdan 5’inde düşmeye bağlı yaralanmalar oluşmuş, sağlık kontrolü gereken yolcularımız ve personellerimiz için ambulans çağrılmıştır. Hiçbir yolcumuzun ve personelimizin hayati tehlikesi bulunmamaktadır.

Tüm yolcularımızdan yaşanan bu talihsiz durum sebebiyle özür diler, sağlık durumlarını yakından takip ettiğimizi kamuoyunun bilgilerine sunarız.”

(HABER MERKEZİ)

Etiketler istanbul vapur kaza