Karahantepe, Göbeklitepe ve daha fazlası: Urfa Arkeoloji Müzesi'nin tarihi mirası
Urfa'da içlerinde Göbeklitepe ve Karahantepe'den eserlerin de bulunduğu 5 bine yakın eseri barındıran Arkeoloji Müzesi, 2015'ten beri 1 milyon 340 bin 643 ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.
DUVAR - Urfa'da UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Göbeklitepe ve Karahantepe gibi kazılarda ortaya çıkarılanların da aralarında bulunduğu tarihi eserlerin yer aldığı Arkeoloji Müzesi, ziyaretçilerin ilgisini çekmeye devam ediyor.
Balıklıgöl yerleşkesi yakınlarında 2015'te ziyarete açılan Arkeoloji Müzesi'ndeki eserler, kronolojik düzende ait oldukları döneme ilişkin görsel canlandırmalarla sergileniyor.
Binlerce yıllık eserlere sahip müzede, neolitik döneme ışık tutan ve "tarihin sıfır noktası" olarak nitelendirilen Göbeklitepe ile Karahantepe gibi kentin birçok noktasında devam eden kazılarda çıkan eserler yer alıyor.
Yüzlerce insan ve hayvan figürünün işlendiği oyma taşlar, mezarlıklar ve kitabelerin bulunduğu müze, ziyaretçilerine birçok eseri görme imkanı sunuyor.
9 YILDA 1 MİLYON 340 BİNDEN FAZLA ZİYARETÇİ
Yaklaşık 5 bin eserin sergilendiği ve misafirlerine yöredeki eski yaşantılar hakkında bilgi sahibi olma fırsatını sunan müze, açıldığı günden bu yana 1 milyon 340 bin 643 ziyaretçiyi ağırladı.
Müze müdürü Celal Uludağ, AA muhabirine verdiği röportajda Arkeoloji Müzesi'nin dünyanın en nitelikli müzeleri arasında bulunduğunu söyledi.
Uludağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi, Türkiye'nin en büyük müze kompleksi olarak tanımlanabiliyor. Müzemiz hem mimari anlamda hem bünyesinde barındırdığı eserler anlamında gerçekten de dünyanın en nitelikli müzeleri arasında yer alıyor. Özellikle son yıllarda Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ülkemizin birçok noktasında çağdaş müzecilik anlamında çok yeni müzeler inşa edildi. Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi de bu müzelerin içerisinde tabii en önemli olanlarından biridir."