Karadeniz'de deprem: İstanbul'da da hissedildi

Zonguldak Ereğli açıklarında saat 20.38’de deprem meydana geldi. Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi büyüklüğünü 4.8, Kandilli 4.5, AFAD 4.4 olarak duyurdu. Deprem İstanbul'da da hissedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Zonguldak'ın Ereğli ilçesi açıklarında meydana gelen deprem İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bartın, Bolu ve Düzce'den de hissedildi. 

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC), saat 20.38’de meydana gelen depremin 4.8 büyüklüğünde olduğunu duyurdu. 

Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 4.5, derinliğini 12.9 kilometre olarak açıkladı. 

AFAD, depremin Zonguldak Ereğli'nin 89.23 kilometre açığında meydana geldiğini ve büyüklüğünün 4.4 olduğunu kaydetti. 

AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Geçmiş olsun. Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde meydana gelen deprem sonrası an itibarıyla olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Ereğli ilçesi açıklarındaki depreme ilişkin, kentte ve Sakarya Gaz Sahası'nda herhangi bir olumsuzluğun bulunmadığını bildirdi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da yaptığı açıklamada "Deprem İstanbul'umuzda da hissedildi. İlimizde ve ilçelerimizde herhangi bir olumsuz durum yoktur" dedi. 

BARTIN'DA DA HİSSEDİLDİ

Bartın'da da deprem hafif şekilde hissedildi. Birçok vatandaş yakınlarını arayarak deprem hissedip hissetmediklerini sordu. Kerem Acar, "Depremi evde hissettik. Hafif olduğu için panik yapmadık. Havada yağmurlu olduğu için dışarıya çıkmadık. Yakınlarımızı arayarak herhangi bir şey olup olmadığı sorduk" diye konuştu.

Kocaeli'nin Karadeniz'e kıyısı olan Kandıra ilçesi sahillerindeki vatandaşlar da depremi hissettiklerini belirtti. Marmara depremini yaşan bazı kişiler ise endişe yaşadıklarını ifade etti.  (HABER MERKEZİ)