Karabağ'daki yönetimin üst düzey ismi gözaltına alındı

Dağlık Karabağ'daki Ermeni yönetiminin eski devlet bakanlarından Ruben Vardanyan'ın, Ermenistan sınırını geçmek isterken gözaltına alındığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dağlık Karabağ bölgesindeki Ermeni yönetiminin eski devlet bakanlarından Ruben Vardanyan gözaltına alındı. Azerbaycan Devlet Sınır Hizmetleri'nden yapılan açıklamada, Vardanyan'ın Azerbaycan'dan Ermenistan'a geçmek isterken sınır muhafızları tarafından gözaltına alındığı bildirildi.

AA'nın aktardığına göre açıklamada, Vardanyan'ın Bakü'ye getirilerek ilgili devlet kurumuna teslim edildiği kaydedildi.

Rusya'da yaşayan ve Rus vatandaşı olan Ruben Vardanyan, Eylül 2022'de Rus vatandaşlığından çıkma başvurusunda bulunarak Karabağ'a gelmiş ve Ermeni yönetiminde devlet bakanı olarak görev almıştı. Rusya tarafından vatandaşlıktan çıkarılan Vardanyan, bir süre sonra Karabağ'daki yönetim tarafından görevden alınmıştı.

47 BİN ERMENİ BÖLGEDEN AYRILDI

Dağlık Karabağ'da 'Artsakh Cumhuriyeti' olarak adlandırılan ancak Azerbaycan'ın tanımadığı yönetimin lideri Samvel Şahramanyan'ın danışmanı David Babayan,  120 bin Ermeninin bölgeden ayrılmak istediğini söylemişti. Geçtiğimiz saatlerde yapılan açıklamada, bölgeyi terk ederek Ermenistan'a geçen Karabağlı Ermenilerin sayısının 47 bini aştığı duyuruldu. (DIŞ HABERLER)