Kaplan'a düzenlenen operasyonun şifresi: İntikam

Ayhan Bora Kaplan'ın ses getiren bir operasyonla gözaltına alınmasının yankıları sürüyor. Kaynaklar, operasyonun Yerlikaya hakkında FETÖ dosyası hazırlatılmasının intikamı olduğu iddiasında.

Google Haberlere Abone ol

İSTANBUL - Ali Yerlikaya'nın 6 Haziran'da İçişleri Bakanlığı görevine getirilmesinden sonra köklü değişikliklere gidilen Ankara Emniyeti'nde, ağustos ayının sonunda yapılan atamalarla 16 il emniyet müdür yardımcılığı, 24 şube müdürlüğü ve 20 ilçe emniyet müdürlüğünde değişikliğe gidildi. Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu'ya yakınlığı ile bilinen Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz da daha önce görevden alınmıştı. Sil baştan dizayn edilen Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün düzenlediği ilk ses getiren operasyon ise, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yakınlığıyla bilinen Ayhan Bora Kaplan'a yapıldı.

İsmi uyuşturucu, tefecilik, gece kulüplerini ele geçirme gibi suçlarla anılan Kaplan, Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Esenboğa Havalimanı'na girerken gözaltına alındı. Ensesinden tokatlanarak yere yatırılan, mukavemet göstermemesine rağmen üzerine basılıp ters kelepçe takılan Kaplan'ın gözaltına alındığı anları, T24'ten Tolga Şardan yayınladı.

SOYLU: İNTİKAM SÜRECİ

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, operasyona ilişkin yaptığı açıklamada, yayınlanan haberi alıntılayarak "Operasyon çocukları devrede" dedi ve "Görev yaptığımız dönem boyunca iftiradan, itibar suikastından beslenenler paydaşlarıyla intikam süreci yönetiyorlar" ifadelerini kullandı.

Fotoğraf: DHA


'FETÖ DOSYASI'NIN İNTİKAMI'

Ankara Emniyeti'nin bir dönemin gözdesi olan Kaplan'a yönelik tavrıyla ilgili Gazete Duvar'ın ulaştığı kaynaklar, tıpkı Süleyman Soylu'nun operasyona yönelik yaptığı sosyal medya paylaşımında olduğu gibi 'intikam' diyor. Kaynaklar, 'intikamı' ise şöyle tarif ediyor:

"Seçimlerden sonra oluşturulacak kabinede İçişleri Bakanlığı görevine devam etmek isteyen Süleyman Soylu, Ali Yerlikaya hakkında FETÖ dosyası hazırlattı. Bu dosya Cumhurbaşkanı tarafından ciddiye alınmadı. Ayhan Bora Kaplan'a düzenlenen operasyon, kabine hazırlığı döneminde hazırlanan dosyanın intikamı."

Soylu, Yerlikaya hakkında dosya hazırlattığı iddiasını yalanlamıştı ancak kamuoyunun ismini ilk kez 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminden sonra duyduğu Ayhan Bora Kaplan'a düzenlenen operasyon, güvenlik bürokrasisindeki halef-selef çatışmasının boyutuna ışık tutuyor.