Kapalı mekanlarda maske zorunluluğu kaldırıldı

Korona virüsü salgını sonrası kurulan Bilim Kurulu'nun 'son toplantısı' bugün yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, maske kullanımının kaldırıldığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın "en önemli" ve "son" toplantı olarak nitelendirdiği dediği Bilim Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantı 2 saati aşkın sürdü ve kurul ardından Beştepe’ye gitti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bilim Kurulu toplantısı sonrası konuştu. Bilim Kurulu üyelerine "maskelerimizi çıkaralım" diyerek sözlerine başlayan Erdoğan, korona virüsünün dünyaya etkilerini anlattı ve salgın sürecince hayatını kaybeden sağlık çalışanlarını andı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilim Kurulu toplantısında alınan kararları şöyle açıkladı:

🔸 Bilim Kurulu, bundan sonra olağanüstü bir durum olmadıkça düzenli toplantı yapmama kararı almıştır.

🔸 Korona tedbirleri kapsamında yaklaşık 3 yıldır uygulanan kapalı mekanlarda maske kullanma zorunluluğu kaldırılmıştır.

🔸 Sadece toplu taşım araçları ile sağlık kuruluşlarında maske uygulamasına, vaka sayısı 1000'in altına düşene kadar bir müddet daha devam edilecektir.

Açıklama sırasında Erdoğan'ın sosyal medya hesabı Twitter'dan bir paylaşım yapıldı ve burada da "Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan kapalı mekânlardaki maske kullanma zorunluğunu tümüyle kaldırma kararı aldık" ifadeleri yer aldı.

Erdoğan, salgın gerekçesiyle getirilen ve hâlâ uygulanan müzik yasağına dair bir açıklama yapmadı. (HABER MERKEZİ)