Kaos-GL 'Hak-lı Çarşambalar' serisine başlıyor

Kaos-GL, LGBTİ+ hak savunucularına yönelik “Hak-lı Çarşambalar” dizisine başlıyor. “Haklarımız ve Gözaltı” başlıklı ilk etkinlik, 2 Haziran saat 19.30’da gerçekleştirilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Kaos-GL cinsiyet uyum sürecinden HIV’e, yürüyüş yasaklarından gözaltına alınma halinde yapılması gerekenlere kadar pek çok soruya “Hak-lı Çarşambalar” dizisiyle yanıt verecek.

Kaos GL, SPoD ve 17 Mayıs Dernekleri’nin ortaklığında gerçekleştirilecek ilk etkinlik, “Haklarımız ve Gözaltı” başlığıyla 2 Haziran saat 19.30’da çevrimiçi olarak düzenlenecek. Avukat Tuğçe Nazlı Akın’ın gözaltı ve yakalama işlemlerine dair bilgilendirme yapacağı etkinliğin moderatörlüğünü SPoD Hukuk Alan Koordinatörü Avukat Hatice Demir yapacak.

HER HAFTA FARKLI BİR KONU ELE ALINACAK

Her hafta alanında uzman isimlerin yer alacağı seri kapsamında şu konular ele alınacak: “LGBTİ+ 101 Temel Kavramlar, Cinsiyet Uyum Sürecinin Hukuki Boyutu, Türkiye'de Seks İşçiliği- Yasal Mevzuat ve Pratik Karşılaştırması, Onur Yürüyüşlerimiz Duruşma Salonlarına Sığar Mı?, HIV ve Hukuk, Yaşlı LGBTİ+'lar Vardır.” Etkinliklere başvuru linkleri, her etkinlikten bir hafta önce KaosGL.org’ta yayınlanacak. (HABER MERKEZİ)