Kanser hastası depremzede konteyner istiyor

Depremde kalça kemiği kırılan kanser hastası 65 yaşındaki Erol Özer ve eşi Hatice Özer, çadırda yaşadıkları zorluklar nedeniyle konteyner talep etti. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR  -Depremin vurduğu kentlerden Antep'in İslahiye ilçesine bağlı Haltanlı (Altınüzüm) Mahallesi’nde yaşayan Hatice Özer ve kanser hastası eşi Erol Özer evleri hasar gördüğü için çadırda yaşıyor. Bağırsak kanseri tedavisi gören Erol Özer, deprem günü sahura kalktığını ve ekmek almak için fırına gittiğini bu esnada yaşanan deprem sırasında düşerek kalça kemiğini kırdığını söyledi. 

15 GÜN SONRA ÇADIR GELDİ

Mezopotamya Ajansı'ndan Delal Akyüz'ün haberine göre, eşinin kalçasındaki kırığa rağmen depremden sonraki 4 gün hastaneye gidemediklerini belirten Hatice Özer, ilk günlerde çadır olmadığı için kalça kemiği kırılan eşinin hasarlı evde kalmak zorunda kaldığını söyledi. Özer, “Çadır verilmediği için eşim hasar gören evde kalmak zorunda kaldı. Eve girmeye korktuğum için temizlediğim ahırda kalmaya başladım. Sürekli muhtarı aradık ama 15 gün sonra çadır geldi. Kimsemiz olmadığı için komşularımız yardım etti ve öyle kurabildik çadırı” diye belirtti. 

SEYYAR TUVALET YOK

Eşiyle kaldıkları çadırda birçok sorun yaşadıklarını anlatan Özer, “Tuvalet sorunu hala devam ediyor. Eşim rahatsız olduğu için evdeki tuvaleti kullanmak zorundayız. Ama içeri girmeye de korkuyoruz. Yağmur yağınca çadırın altına su doluyor. Eşim bağırsak kanseri, tedavi oluyordu. Aynı zamanda şeker hastalığı var. Depremden sonra tansiyon sorunu da oluşmaya başladı. Eşim şuan ayağa kalkabiliyor ama rahat hareket edemiyor. Çadırda kalmak bizim için sorun oluyor. Evimizde hasarlı girmeye korkuyoruz. Konteyner verilsin” talebinde bulundu.

Etiketler deprem antep