Kanocu, balina tarafından nasıl 'yutulduğunu' anlattı: Öleceğim sandım
Şili'de kano yaparken kambur balinayla karşı karşıya gelen ve balinanın bir süreliğine kendisini 'yuttuğunu' anlatan 24 yaşındaki Adrian, "O anda yapabileceğim hiçbir şey olmadığını düşündüm" dedi.
DUVAR - Şili'nin güneyindeki Patagonya bölgesi açıklarında bir kambur balinanın bir süreliğine 'yuttuğu' kanocu, yaşadıklarını anlattı. Babasıyla birlikte okyanusta olduklarını belirten 24 yaşındaki Adrian Simancas'ı 'yutan' balina, kısa süre sonra kanocuyu bıraktı. Geçen cumartesi günü yaşanan olay hakkında konuşan Adrian, "Beni yuttu sandım" dedi.
CNN International'ın aktardığına göre, Adrian Simancas'ın yaşadığı olayı, babası Dell kameraya aldı. CNN'in de doğruluğunu teyit ettiği videoda, balinanın önce Adrian'ı ağzına aldığı, ardından 'botlarını tutmak için' kanocuyu bıraktığı görülüyordu. Bu olayın sonrasında Adrian Simancas, babasının botuna doğru yüzmeye başlayıp ona tutundu.
'O ANDA YAPABİLECEĞİM HİÇBİR ŞEY OLMADIĞINI DÜŞÜNDÜM'
CNN İspanyolcaya, bir balina tarafından 'yutulmanın' nasıl bir his olduğunu anlatan Adrian Simancas, "Arkamı döndüğümde, kaygan bir şeyi yüzümde hissettim. Koyu mavi ve beyaz renklerini görüyordum. Bir şey arkamda yaklaşıyordu ve beni batırdı" ifadelerini kullandı. Adrian, sözlerini şöyle sürdürdü: "O anda yapabileceğim hiçbir şey olmadığını düşündüm. Öleceğim sandım. Ne olduğunu bilmiyordum."
Yaşadığı belirsizliğe rağmen can yeleğinin kendisini yukarı çektiğini ve birkaç saniye sonra yeniden yüzeye çıkabildiğini anlatan Adrian, "Sonra ne olduğunu anlamaya başladım" diye konuştu. Baba Dell de CNN'e verdiği demeçte, 'heyecan verici görünen güzel dalgaları' fark ettiğinde kayıt almaya başladığını ifade ederek, ardından arkasında kendisine vuran güçlü bir dalga gibi bir ses duyduğunu, bu esnada ne oğlunu ne de botunu görebildiğini söyledi. "Bunun üzerine endişelendim" diyen Dell, sonrasında oğlunun yüzeye çıktığını, ardından da botunu gördüğünü söyledi. Baba-oğula kano yapmaya devam edip etmeyecekleri de sorulu. Hem Adrian hem Dell, bu soruya, "Elbette" yanıtını verdi.
'KAMBUR BALİNALAR İNSAN BOYUTUNDAKİ AVLARI HEDEF ALMAZ'
Yaban hayatı konusunda uzman bilim insanı Vanessa Pirotta ise olaya ilişkin değerlendirmesinde, "Söz konusu beyefendi, beslenme davranışı sergileyen balinaya çok yakın bulunmuş. O adam yutulmadı... Bu hayvanlar, insan boyutlarındaki avları hedef almaz. Bir insanı yutmak için ihtiyaç duyacakları ekipmana sahip değiller" diye konuştu. Pirotta, buna gerekçe olarak, balinaların dar yemek borusu ile dişlerinin olmayışına işaret etti.
(DIŞ HABERLER SERVİSİ)