Kandıra Cezaevi’nde Garibe Gezer protestosuna soruşturma

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Kandıra Cezaevi’nde Garibe Gezer’in şüpheli ölümünü protesto eden tutuklular hakkında disiplin soruşturması açıldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- TBMM Genel Kurulu’nda gerçekleştirilen Kültür ve Turizm ile Dışişleri Bakanlığı bütçe görüşmelerinde konuşan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Kandıra Cezaevi’nde şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Garibe Gezer’e ilişkin hiçbir açıklama yapılmamasına tepki gösterdi.

‘CİNAYET İŞLEYENLER CEZASIZ BIRAKILIYOR, PROTESTO EDENLER HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILIYOR’

Adalet Bakanlığı’nın bütçesi görüşülürken Gezer’in yaşamını yitirdiğini, HDP olarak konunun araştırılmasına ilişkin soruşturma başlatılmasını talep ettiklerini söyleyen Beştaş,
“Akşam geç saatlerde AKP Grup Başkanvekili soruşturma başlatıldığı söyledi. Bugün Kandıra Cezaevi’nde rehin tutulan Gültan Kışanak, Figen Yüksekdağ, Gülser Yıldırım ve onlarca arkadaşımız aileleriyle telefon görüşmesi yaptı. Garibe Gezer’in ölümünü protesto etmişler. Alkışlarla protesto etmişler. Hemen 24 saat geçmeden arkadaşlarımız hakkında disiplin soruşturması başlatılmış. Şu ana kadar Garibe Gezer'in ölümüyle ilgili, intiharıyla ilgili ya da cinayetiyle ilgili tek bir açıklama, tek bir bilgi yokken protesto edenler hakkında soruşturma açılıyor. Bu ülkede cinayet işleyenler, intihara sürükleyenler, işkence yapanlar cezasız bırakılıyor, onlara ödül veriliyor. Ona karşı çıkanlar, protesto edenler hakkında soruşturma açılıyor. Biz iktidar grubundan bu konuda bir izah istiyoruz. Garibe Gezer'e ilişkin hâlâ üç maymunu oynamaya devam ediyorlar ama asla bu konuda susmayacağız” dedi.