Kanal İstanbul için hatıra parası basıldı

Darphane, Kanal İstanbul'un 'temel atma' töreni nedeniyle hatıra parası bastı. 300 liraya satılan paranın açıklamasında, tartışmaların konusu projeden 'yüzyılın en büyük projesi' diye bahsedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, Kanal İstanbul için hatıra parası bastı. 925 ayar gümüş hatıra paralar internette satışa sunuldu. 3 bin adet basılan gümüş paralar, 300 TL ve kutulu 350 TL ücretle satın alınabiliyor.

'KANAL İSTANBUL'DA YA ALLAH, BİSMİLLAH DİYEREK İLK ADIMI ATTIK'

Darphane'nin hatıra para satış sayfasındaki açıklamada "Tarihin seyrini değiştiren, medeniyetleri kuran, çağları açan bütün büyük adımlar bir hayalle başladı. Bizler de ülkemizin milli bağımsızlığı, ekonomisi ve istikbali için bir hayal kurduk. Milletimize armağan ettiğimiz tüm projelerimiz de bu büyük hayalin bir parçası. Bir hayal şehir olan İstanbul'a yapılan tüm yatırımlar aynı zamanda dünyaya da hizmet ediyor. Yüzyılın en büyük projelerinden olan, egemenliğimizin nişanelerinden biri olarak adlandırdığımız Kanal İstanbul'da Ya Allah, Bismillah diyerek ilk adımı attık. Darphanemiz tarafından basılan Kanal İstanbul özel paramızla tarihe bir not daha düşüyoruz" ifadeleri yer aldı.

Söz konusu para iki yıl süreyle Beşiktaş’ta bulunan Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü mağazasında da yer alacak.

'SÖKE SÖKE ALIRLAR'

Kanal İstanbul'un ilk köprüsünün 'temel atma' töreni 26 Haziran Cumartesi günü gerçekleşmişti. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bize sorulmadı diyenlere sesleniyorum. Unutmayın, kime sorulması gerekiyorsa onlara sorulmuştur" ifadelerini kullanmıştı. 

Erdoğan'ın törendeki, "Yatırımcıları tehdit ediyorlar. 'Geldiğimizde bilesiniz ki ödeme yapmayacağız, elinizden alacağız' diyorlar. Bankaları, projeye ilgi duyan ülkeleri tehdit ediyorlar. Söke söke sizden bu paraları uluslararası tahkim yoluyla alırlar" sözleri üzerine polemik yaşanmış ve CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Bu hovardalığı yapanların yedi göbek sülalesinden bu parayı söke söke alırız” diye yanıt vermişti.

Metropoll Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi, konu ile ilgili yaptığı anketin sonuçlarında Kanal İstanbul'a destek oranının yüzde 37,6 olduğunu belirlemişti. Katılımcıların yüzde 48,6'sı ise doğru bulmadığını ifade etmişti. (HABER MERKEZİ)